Rupių miltų makaronai su Gorgonzolos sūriu ir kriaušėmis.
Rupių miltų makaronai su Gorgonzolos sūriu:
- 200 g rupių makaronų (spiralių)
- 100 g Gorgonzolos sūrio
- 2 šaukštų pieno
- 1 mažos kriaušės (arba 0,5 didelės)
- Sviesto kepimui
- Šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje.
Kriaušę nulupkite, išimkite sėklalizdį, supjaustykite kubeliais ir trumpai pakepinkite su sviestu. Jei kriaušė minkšta, stebėkite, kad neištižtų.
Gorgonzolos sūrį sutrupinkite į puodelį, įpilkite pieną ir kaitinkite, kol sūris ištirps. Į sūrio masę sudėkite kriaušes.
Užpilkite padažu virtus makaronus, užberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų
(Šaltinis: knyga „Greitai ir gardžiai”)
Jums taip pat gali patikti makaronų su topinambais ir mėlynojo pelėsio sūriu receptas.
Komentarų nėra