Miltiniai nesaldūs patiekalai/ Sūris ir varškė/ Vaisiai ir uogos

Rupių miltų makaronai su Gorgonzolos sūriu ir kriaušėmis

Rupių miltų makaronai su Gorgonzolos sūriu ir kriaušėmis - bulviukose.lt

Reikės:

  • 200 g rupių makaronų (spiralių)
  • 100 g Gorgonzolos sūrio
  • 2 šaukštų pieno
  • 1 mažos kriaušės (arba 0,5 didelės)
  • Sviesto kepimui
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:

Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje.

Kriaušę nulupkite, išimkite sėklalizdį, supjaustykite kubeliais ir trumpai pakepinkite su sviestu. Jei kriaušė minkšta, stebėkite, kad neištižtų.

Gorgonzolos sūrį sutrupinkite į puodelį, įpilkite pieną ir kaitinkite, kol sūris ištirps. Į sūrio masę sudėkite kriaušes.

Užpilkite padažu virtus makaronus, užberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų

(Šaltinis: knyga “Greitai ir gardžiai”)

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply