Aukso fondas/ Miltiniai nesaldūs patiekalai/ Sūris ir varškė

Pyragėlis su sūriu ir prieskoninėmis žolelėmis

Pyragėlis su sūriu ir prieskoninėmis žolelėmis - bulviukose.lt

Pyragėlis su sūriu ir prieskoninėmis žolelėmis iš sluoksniuotos bemielės tešlos.

Pyragėlis su sūriu ir prieskoninėmis žolelėmis:

  • 2 sluoksniuotos bemielės tešlos lapeliai
  • 130 g edamo sūrio (arba griujerio, arba tiesiog kokio turite)
  • 70 g kietojo sūrio
  • 1,5 šaukšto miltų
  • 120 ml grietinėlės
  • 2 kiaušinių
  • Žiupsnelio malto muskato riešuto
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Saujelės šviežių prieskoninių žolelių (raudonėlio, šalavijo, čiobrelio, baziliko, laiškinio česnako ir pan.)

Gaminimo eiga:

Tešlos lapelius sudėkite į formeles (prieš tai jas patepkite sviestu ir pabarstykite miltais), taip, kad būtų su borteliais. Jei neturite mažų formelių, galite naudoti ne lapelius, o vientisą tešlos lakštą. Tik nepamirškite bortelių.

Sūrius sutarkuokite, sumaišykite su miltais ir dalimi stambiai pasmulkintų prieskoninių žolelių.

Grietinėlę suplakite su kiaušiniais, pipirais ir muskato riešuto milteliais.

Ant tešlos suberkite sūrį, užpilkite grietinėlės ir kiaušinių plakiniu, užberkite likusias prieskonines žoleles.

Kepkite iki 200C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.

P.S. Puikus būdas sunaudoti sūrio likučius. Jeigu norisi “stipriau”, galite ant viršaus pabarstyti karšto rūkymo šoninės. Patiko labai 😉

(Šaltinis: idėja iš knygos “Sūrio valgiai”)

Jums taip pat gali patikti pyragėlių su indišku įdaru receptas.

Jums taip pat gali patikti

6 Comments

  • Reply
    em
    2013-06-05 at 13:00

    Sveiki,

    pagiriamas zodis svetainei. Turiu viena beda, paskutiniu metu tenka ruoshti kompleksinius pietus sveciam, pirmas patiekalas, antras…Nezinau kaip patiekalus derinti, kad uzkandis deretu su desertu, dar gerimai ir taip toliau…Tikras galvos skausmas. Labai labai praverstu skiltis Meniu, kur butu sukomplektuoti tokie pietus ar vakariene sveciams is Jusu jau esamu receptu. Turbut uztektu tik pavadinimu ir linku i jau esamus receptus. Cia tik pasiulymas. ideju niekad nebuna per daug 🙂

  • Reply
    Laura
    2013-06-05 at 13:21

    O kokia puiki idėja!
    Mane pačią kartais nervina, kai reikia sugalvoti meniu vakarienei arba pietums svečiams, nes tai trūksta laiko, tai idėjų….o paskui kol sugalvoju, pasirodo, kad dėl mano darbo specifikos, nėra kada į parduotuvę nuvažiuoti. Tada leki strimgalviais…
    Įsitraukiu Jūsų pasiūlymą į darbų sąrašą. Tikiuosi labai ilgai laukt nereiks 😉

  • Reply
    Odeta
    2013-06-05 at 14:11

    Oho kokia beveik pica!

  • Reply
    Laura
    2013-06-05 at 15:18

    Odeta, taip….ir žymiai greičiau 😉

  • Reply
    Martyna
    2013-06-10 at 17:56

    Aš tai norėjau paklausti (be to, kad, aišku, patiekalas garantuotai skanus ir kopijuotinas), kur būna pirkti griujerio sūrio? Jo beviltiškai ieškau jau ilgą laiką

  • Reply
    Laura
    2013-06-10 at 18:52

    Martyna, jei atvirai, tai nežinau, nes pati edamą naudojau. Maksima neseniai gyrėsi, kad begale naujų sūrių prisivežė, gal griujeris tarp jų?

  • Leave a Reply