Daržovės/ Aukso fondas/ Mėsa/ Miltiniai nesaldūs gaminiai

Bandelės su indišku bulvių ir vištienos įdaru

Indiškų pyragėlių receptas

Fantastiški, sultingi ir lengvi pyragėliai sodraus indiško skonio pagal nesaldžių pyragų genijaus šefo Calum Franklin knygą “Pie Room”.
Pyragėliams gaminsiu plikytą tešlą su taukais. Tai vienos iš seniausių Britiškų tešlų, siekiančių viduramžių laikus. Šias tešlas atradau nesenai ir jos yra nuostabios! Lengvai kočiojasi, elastingos ir tvirtos.

Tešlai reikės:

  • 200 ml vandens
  • 160 g kiaulienos taukų
  • 2 rozmarino šakelių
  • 10 g druskos
  • 500 g kvietinių miltų
  • 2 išplaktų kiaušinių

Įdarui reikės:

  • Aliejaus kepimui
  • 1 šaukštelio juodųjų garstyčių sėklų
  • 1 smulkinto svogūno
  • 300 g miltingų nuskustų bulvių pjaustytų 1×1 cm kubeliais
  • 1 smulkintos česnako skiltelės
  • 30 g nulupto ir pasmulkinto imbiero
  • 2 smulkintų žalių čili pipirų
  • 1 šaukštelio maltos ciberžolės
  • 1 šaukštelio Garam masala prieskonių mišinio
  • 250 g vištienos krūtinėlės pjaustytos 1×1 cm kubeliais
  • 2 mėsingų pomidorų
  • 100 ml vandens
  • 1 kalafijoro galvos
  • 1/2 laimo sulčių
  • 2 kiaušinių trynių sumaišytų su šlakeliu vandens bandelių aptepimui
  • Jūros druskos

Gaminimo eiga:

Į puodą supilkite vandenį, sudėkite taukus, rozmarino šakeles ir užvirkite. Pavirkite ant silpnos kaitros kelias minutes, kad rozmarinas atiduotų aromatus.

Miltus ir druską supilkite į maišyklės dubenį, taip pat supilkite ir kiaušinius. Maišykite su tešlos kabliu 2 – 3 minutes vidutiniu greičiu.

Iš vandens ir taukų mišinio ištraukite rozmariną. Karštą skystį, maišant vidutiniu greičiu, pamažu supilkite į tešlą. Maišykite 3 – 4 minutes arba kol tešla taps vientisa. Tešla gali pasirodyti iš pradžių skystoka, bet atvėsusi ji sutvirtės. Atvėsinkite tešlą kambario temepratūroje ir įdėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

Įdarui kalafijoro galvą išskirstykite žiedynais, sumaišykite su šlakeliu aliejaus ir žiupsneliu druskos. Paskleiskite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 220 C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Žiedynai gražiai apskrus, bet išliks dar traškūs. Atvėsinkite ir prieš dedant į įdarą dar pasmulkinkite.

Keptuvėje pašildykite šlakelį aliejaus, sudėkite garstyčių sėklas ir maišydami pakepkite 30 sekundžių. Turi pasklisti malonus aromatas. Sudėkite smulkintą svogūną, žiupsnelį druskos ir kepkite kol svogūnas suminkštės. Į svogūną sudėkite bulvių kubelius, česnaką, imbierą, čili pipirus, prieskonius. Kepkite maišydami 5 minutes ant vidutinės kaitros. Sudėkite pomidorus, vištieną, supilkite vandenį ir kepkite vis pamaišydami apie 15 minučių arba kol bulvės suminkštės ir įdaras sutirštės t.y. išgaruos skystis. Įdarą atvėsinkite ir sumaišykite su kalafijorais. Paragaukite ar netrūksta druskos.

Išimkite iš šaldytuvo tešlą, padalinkite į 10 vienodų gabalėlių (pyragėlius galite daryti ir mažesnius, tai dalinkite į dar daugiau dalių). Iš kiekvieno gabalėlio suformuokite rutuliuką. Tešlos rutuliukus iškočiokite, dėkite įdarą ir užspauskite kaip tik mokate 🙂 Pyragėlius patepkite kiaušinių trynių plakiniu ir pabarstykite jūros druska.

Kepkite iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 20 – 25 minutes arba kol gražiai apskrus.

Valgėme su vištienos sultiniu. Knygos autorius siūlo valgyti su mangų čiatniu 🙂Pyragėliai su indišku įdaru
Indiški pyragėliais su angliška tešla

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply