Salierų ir obuolių salotos su varškės kamuoliukais – paprastos ir žaismingas. Sočios ir pilnavertės dėl jose esančių skaidulinių medžiagų, baltymų ir riebalų.
Salierų ir obuolių salotos:
- 1 saliero lapkočio
- 2 obuolių
- Majonezo
- 400 g varškės
- 2 česnako skiltelių
- Šlakelio aliejaus
- Smulkintų krapų
- Druskos, pipirų
- Saujelės lukštentų saulėgrąžų
Gaminimo eiga:
Saulėgrąžas pakepinkite sausoje keptuvėje.
Lapkočius supjaustykite įstrižais griežinėliais, obuolius šiaudeliais ir sumaišykite su majonezu. Salotas sudėkite į lėkštę. Apibarstykite saulėgrąžomis.
Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite trintą česnaka, druską, pipirus, truputį majonezo, smulkintus krapus. Išmaišykite.
Rankas suvilgykite aliejuje, formuokite iš varškės masės rutuliukus ir dėkite ant salotų. Viršų pabarstykite smulkintais krapais ir saulėgrąžomis.
Salotos patiekiamos negilioje lėkštėje.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Komentarų nėra