Aukso fondas/ Lietuviški patiekalai/ Padažai/ Sūris ir varškė

Lydytas varškės sūrelis

Lydytas varškės sūrelis - bulviukose.lt

Lydytas varškės sūrelis – senovinis tradicinis lietuviškas receptas. Pasiginkite naminį lydytą sūrelį, priedų pagalba suteikdami jam įvairiausių skonių.

Lydytas varškės sūrelis:

  • 200 g varškės
  • 1 nubraukto šaukštelio sodos
  • 2 šaukštų grietinės
  • 1 kiaušinio trynio
  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • Priedų pasirinktinai: žalumynų (petražolių, krapų, špinatų, bazilikų ir pan.), įvairių džiovintų prieskoninių žolelių, trintų česnako skiltelių, kmynų, maltų džiovintų grybų, saulėje džiovintų pomidorų, kaparėlių, galima įtarkuoti kietojo sūrio, įtrupinti sūrio su mėlynuoju pelėsiu ir t.t.

Gaminimo eiga:

Ant varškės užberkite sodą, gerai išmaišykite ir palikite pastovėti 10 minučių. Trynį įleiskite į puodelį, kuriame virsite ir sumaišykite su grietine. Sudėkite varškę ir išmaišykite.

Puodelį uždėkite ant nedidelės ugnies ir kaitinkite visą laiką maišant. Kai varškė bus beveik išsilydžiusi, sudėkite druską, pipirus ir pasirinktus priedus. Šį sūrelį dariau su petražolėmis.

Kai masė taps vienalytė, supilstykite į indelius ir atvėsinkite.

Kuo riebesnė varškė, tuo tirštesnis bus sūrelis.

Daugiau tradicinių lietuviškų patiekalų

(Šaltinis: Forelle)

2 Comments

  • Reply
    Inga
    2010-07-09 at 18:12

    Kaip gražiai nuotraukoje atrodo…… :)~

    • Reply
      Laura
      2010-07-09 at 19:38

      Bent kartą nuotrauką beveik pagyrei 😛

    Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI