Salotos su bobausiais, smidrais (šparagais) ir ožkos sūriu – pavasarinės ir gaivios, su pirmaisiais grybavimo sezono grybais 🙂
Salotos su bobausiais:
- 1 cukinijos
- 6 – 8 smidrų (šparagų)
- Ožkos sūrio
- Skrudintų kedrinių pinijų riešutų
- Geros saujos 3 kartus nuvirtų bobausių
- Svieste paskrudintos ir česnaku įtrintos duonos
- Citrinos sulčių
- Aliejaus ir sviesto kepimui
- Druskos, pipirų
- Žolelių
Gaminimo eiga:
Kaip paruošti bobausius. Bobausius nuvalykite nuo žemių, smėlio, nuplaukite, dėkite į vandenį ir virkite nuo užvirimo 15 minučių. Nukoškite, perplaukite, vėl užpilkite vandeniu ir vėl virkite nuo užvirimo 15 minučių. Pakartokite tą patį ir trečią kartą. DĖMESIO, TAI LABAI SVARBU – patalpą, kurioje verdate bobausius gerai vėdinkite, nes jiems verdant garuoja nuodinga medžiaga giromitrinas. Vandens kiekis turi būti didelis, nes nuodai virimo metu iš grybo pereina į vandenį. Rekomenduojamas bobausių ir vandens santykis 1:6. Pirmą kartą ragaujantiems bobausius siūlyčiau paragauti tik gabalėlį ir stebėti organizmo reakciją. Greičiausiai viskas bus gerai, bet gal esate iš tų retų žmonių, kurie esate labai jautrūs giromitrinui.
Cukiniją supjaustykite griežinėliais ir apkepkite su aliejumi.
Kaip paruošti smidrus (šparagus). Apskuskite skustuku smidrų apatinę dalį (maždaug 1/4 smidro). Nupjaukite sumedėjusį kotelio galą. Smidrus paruošti galima ir kitaip – viena ranka paimkite už smidro vidurio, kita už kotelio galo ir laužkite. Sumedėjusi smidro dalis nuluš ir liks valgoma dalis. Turėkite omeny, kad laužiant išsimeta didesnė smidro dalis nei apskutant.
Smidrus pasmulkinkite į kelias dalis ir taip pat apkepkite su aliejumi. Sudėliokite keptas daržoves į lėkštę, pagardinkite druska, pipirais, citrinos sultimis.
Bobausius apkepkite su sviestu, pagardinkite druska ir pipirais.
Ant keptų daržovių sudėkite keptus bobausius, ožkos sūrį, kedrines pinijas, jei turite galite uždėti šviežio čiobrelio ar raudonėlio.
Salotos su bobausiais, smidrais ir ožkos sūriu skanu su skrudinta duonele.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Komentarų nėra