Daržovių receptai/ Padažų receptai/ Sūrio ir varškės patiekalai

Salotos su keptu sūriu ir medaus – garstyčių padažu

Salotos su keptu sūriu ir medaus - garstyčių padažu - bulviukose.lt

Salotos su keptu sūriu ir medaus – garstyčių padažu fantastiškas būdas panaudoti mūsų lietuvišką saldaus pieno arba varškės sūrį.

Sūriui:

  • Balto varškės sūrio riekelių
  • Smulkinto česnako
  • Sezamo sėklų
  • Čili pipirų (turima forma)
  • Druskos
  • Alyvuogių aliejaus

Salotoms:

  • Salotų lapų
  • Pomidoro
  • Svogūnų laiškų
  • Laiškinio česnako
  • Gražgarsčių

Padažui:

  • Alyvuogių aliejaus
  • Medaus
  • Garstyčių (kremines galite pamaišyti su rupiomis)
  • Balto vyno acto (arba citrinos sulčių)
  • Smulkinto česnako
  • Druskos

Gaminimo eiga:

Foliją ištepkite aliejumi, ant jos pabarstykite pusę česnako, sezamo, čili ir druskos. Sudėkite ant viršaus sūrio riekeles, Suberkite likusius česnaką, sezamą. čili ir druską. Foliją užlankstykite ir kepkite iki 180C temperatūros  įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Foliją atlenkite, kad sūris apskrustų ir kepkite dar apie 10 minučių.

Salotoms daržoves susismulkinkite kaip mėgstate.

Padažui viską sumaišykite. Jei padažui reikia tikslių proporcijų galite pasigaminti pagal šį receptą.

Lėkštėje sudėliokite daržoves, sudėkite pasmulkintą dar šiltą sūrį ir užliekite padažu.

Salotos su keptu sūriu ir medaus – garstyčių padažu puikus pasirinkimas pietums.

Sekite bulviukose.lt Instagrame.

 

 

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI