Daržovės/ Padažai/ Sūris ir varškė

Salotos su keptu sūriu ir medaus – garstyčių padažu

Salotos su keptu sūriu ir medaus - garstyčių padažu - bulviukose.lt

Sūriui:

  • Balto varškės sūrio riekelių
  • Smulkinto česnako
  • Sezamo sėklų
  • Čili pipirų (turima forma)
  • Druskos
  • Alyvuogių aliejaus

Salotoms:

  • Salotų lapų
  • Pomidoro
  • Svogūnų laiškų
  • Laiškinio česnako
  • Gražgarstės

Padažui:

  • Alyvuogių aliejaus
  • Medaus
  • Garstyčių (kremines galite pamaišyti su rupiomis)
  • Balto vyno acto (arba citrinos sulčių)
  • Smulkinto česnako
  • Druskos

Gaminimo eiga:

Foliją ištepkite aliejumi, ant jos pabarstykite pusę česnako, sezamo, čili ir druskos. Sudėkite ant viršaus sūrio riekeles, Suberkite likusius česnaką, sezamą. čili ir druską. Foliją užlankstykite ir kepkite iki 180C temperatūros  įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Foliją atlenkite, kad sūris apskrustų ir kepkite dar apie 15 minučių.

Salotoms daržoves susismulkinkite kaip mėgstate.

Padažui viską sumaišykite.

Lėkštėje sudėliokite daržoves, sudėkite pasmulkintą dar šiltą sūrį ir užliekite padažu.

P.S. Super.

 

Jums taip pat gali patikti

1 Comment

Leave a Reply