Salotos su speltos grūdais, brokoliais, pomidorais ir rūkytu upėtakiu – su daug daržovių, praturtintos žuvies baltymais.
Salotos su speltos grūdais ir rūkytu upėtakiu:
- 2/3 stiklinės speltos grūdų (ieškokite sveiko maisto parduotuvėse)
- 0,5 nedidelės brokolio galvos
- 2 pomidorų
- Gabaliuko karšto rūkymo upėtakio (galite keisti į karšto rūkymo skumbrę)
- Kelių svogūnų laiškų
- Petražolių šakelės
Padažui:
- Alyvuogių aliejaus
- Balzamiko acto
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Speltos grūdus užpilkite vandeniu ir palikite mirkti per naktį. Vandenį, kuriame mirko, nupilkite, užpilkite švariu šaltu vandeniu, įberkite druskos ir virkite 30 minučių.
Brokolio žiedynus nublanširuokite sūdytame vandenyje (sudėjus į verdantį sūdytą vandenį, pavirkite nuo užvirimo 10 sekundžių ir perplaukite šaltu vandeniu).
Pomidorus supjaustykite nestoromis skiltelėmis.
Į aliejų pagal skonį įpilkite balzamiko acto, druskos, pipirų, išmaišykite.
Į lėkštę sudėkite grūdus, brokolio žiedynus, pomidorus, užtrupinkite rūkyto upėtakio, pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais, papuoškite petražolių lapeliais ir palaistykite padažu.
Šaltinis: David Bez „Salotos su meile. Visavalgiams, žaliavalgiams, vegetarams, veganams”
Komentarų nėra