Salotos su Gorgonzolos sūriu ir salierais – paprastai pagaminamos, bet stiprių skonių salotos pagardintos saldžiomis kedrinėmis pinijomis.
Salotoms reikės:
- Špinatų lapelių
- Saliero stiebų
- Gorgonzolos sūrio
- Kedrinių pinijų
Padažui:
- Alyvuogių aliejaus
- Balzamiko acto
- Šviežiai maltų pipirų
Į lėkštę sudėkite špinatų lapelius, ant jų griežinėliais pjaustytus saliero stiebus. Ant viršaus sudėkite gabaliukais suplėšytą Gorgonzolos sūrį, užbarstykite kedrines pinijas.
Padažui sumaišykite aliejų su balzamiko actu, pagardinkite pipirais.
Salotas apliekite padažu.
Salotos su Gorgonzolos sūriu ir salierais gali būti pagardinamos vaisiais ar uogomis. Pavyzdžiui šilauogėmis, braškėmis, juodaisiais serbentais, obuoliais, kriaušėmis, vynuogėmis. Taip pat tinka aplieti skystu medumi.
Sekite bulviukose.lt Intstagrame
Jums taip pat gali patikti
Komentarų nėra