Silkės su pieniais ir svogūnais. Ar žinojote, kad gali būti valgomi ne tik silkių ikrai, bet ir pieniai. Dalinuosi paprastų, neįmantriu, bet skaniu užkandžiu.
Silkės su pieniais ir svogūnais:
- 1 silkės
- 2 silkių pienių
- 2 nedidelių svogūnų
- Šalto spaudimo saulėgrąžų aliejaus
- Skrudintų saulėgrąžų sėklų
Gaminimo eiga:
Silkės filė supjaustykite juostelėmis, pienius gabaliukais, svogūną pusžiedžiais arba plunksnelėmis.
Ant svogūnų užpilkite gerą šlaką aliejaus ir pagniaužykite pirštais, kad iš jų išsiskirtų sultys.
Silkę ir pienius sumaišykite su svogūnais. Jei atrodo sausoka, įpilkite dar aliejaus. Prieš valgant pabarstykite saulėgrąžų sėklomis.
P.S. Vietoj pienių galite naudoti silkės ikrus. Galite dėti ir pienius ir ikrus. Silkės ir pienių santyki reguliuokite pagal savo skonį.
Šis užkandis tinka Kūčių stalui.
Daugiau receptų su silke.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
2 Comments
aguonele
2010-12-08 at 20:56Silkes ( nors cia silkiu geriau tiktu :)) ) pieniai yra geris ♥ Musdavaus su teciu, kuris paskutini gabaliuka gaus. Paskutini karta vasara LT valgiau… vel uzsimaniau o ka dabar?
Laura
2010-12-10 at 09:27O man ikrai labiau patinka 🙂