Smidrai (šparagai) užkepti sūrio padažu – lengvas ir sotus užkandis. Pabandykite eksperimentuoti su sūriais ir kiekvieną kartą turėsite naują receptą 🙂
Smidrai (šparagai) užkepti sūrio padažu:
- Ryšulėlio smidrų
- 2 šaukštų sviesto (lydyto)
- 2 šaukštų miltų
- 2 stiklinių vandens (likusio nuo šparagų virimo)
- ¾ stiklinės tarkuoto griujerio arba parmezano sūrio
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Kaip paruošti smidrus (šparagus). Apskuskite skustuku smidrų apatinę dalį (maždaug 1/4 smidro). Nupjaukite sumedėjusį kotelio galą. Smidrus paruošti galima ir kitaip – viena ranka paimkite už smidro vidurio, kita už kotelio galo ir laužkite. Sumedėjusi smidro dalis nuluš ir liks valgoma dalis. Turėkite omeny, kad laužiant išsimeta didesnė smidro dalis nei apskutant.
Nuvalytus smidrus sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir apvirkite 2 minutes. Sudėkite į kepimo indelius.
Į keptuvę sudėkite sviestą, miltus ir kepinkite kol nebus žalių miltų kvapo. Pamažu supilkite nuo virimo likusį vandenį. Maišykite kol neliks gumuliukų ir užvirs. Sudėkite sūrį. Įdėkite druskos, pipirų.
Sūrio padažą užpilkite ant smidrų.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje kol padažas ims burbuliuoti.
Receptas iš closetcooking.
Išbandykite užkeptus sūriu pankolius!
3 Comments
rennie
2011-05-30 at 20:40Labai skaniai atrodo tos šparagų galvutės išlindusios iš padažo 🙂
Indrė
2011-05-30 at 21:56O aš vis dar jų neragavus 🙁 na nieko, gal kai grįšiu į Šiaulius, tada iš to ūkio…
Laura
2011-05-31 at 17:48Kad ir skani daržovė be galo, kaip tik bus proga, taip ir užsisakinėsiu, užsisakinėsiu ir užsisakinėsiu 😉