Daržovės/ Aukso fondas/ Kiaušiniai/ Padažai

Smidrai (šparagai) su Hollandaise padažu

Šparagai su kiaušiniais marškinėliuose ir Hollandaise padažu - bulviukose.lt

Smidrai (šparagai) su Hollandaise padažu ir kiaušiniais marškinėliuose – tikra klasika. Aksominis trynys, riebus sviestinis padažas puikiai susijungia su traškiais, salstelėjusiais smidrais.

Reikės:

  • 2 riekių skrudintos baltos duonos
  • 8 smidrų (šparagų)
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 2 kiaušinių
  • Skrudintos karšto rūkymo šoninės

Hollandaise padažui:

  • 2 kiaušinių trynių
  • 1 šaukšto vandens
  • 100 g sviesto
  • Šlakelio citrinų sulčių
  • Druskos

Gaminimo eiga:

Padažui trynius išplakite su vandeniu ir karštoj vandens vonelėj (karštas vanduo neturi siekti indo, kuriame plakate trynius dugno, nes kitaip padažui bus amen) plakite, kol sutirštės. Pamažu pilkite lydytą sviestą ir vis plakite, kol supilsite visą. Paskaninkite padažą druska ir citrinos sultimis.

Pasiruoškite kiaušinius. Atsipjaukite maistinės plėvelės kvadratą. Ištepkite jį aliejumi. Plėvę uždėkite ant puodelio ir truputį įstumkite. Įkulkite kiaušinį ir pabarstykite jį druska. Suimkite plėvelės kraštelius ir ties kiaušiniu suriškite siūlu. Nukirpkite plėvelės ir siūlo likučius. Pakartokite tą patį su kitu kiaušiniu. Kai vanduo užvirs, suleiskite kiaušinius ir virkite 3-4 minutes. Jei nenorite skystų kiaušinių, virkite ilgiau.

Kaip paruošti smidrus. Apskuskite skustuku smidrų apatinę dalį (maždaug 1/4 smidro). Nupjaukite sumedėjusį kotelio galą. Smidrus paruošti galima ir kitaip – viena ranka paimkite už smidro vidurio, kita už kotelio galo ir laužkite. Sumedėjusi smidro dalis nuluš ir liks valgoma dalis. Turėkite omeny, kad laužiant išsimeta didesnė smidro dalis nei apskutant.

Smidrus trumpai apkepkite su alyvuogių aliejumi. Kepkite kol šiek tiek apskrus, bet liks traškūs. Baigiant kepti, pabarstykite druska ir pipirais.

Smidrai (šparagai) su Hollandaise padažu ir kiaušiniais marškinėliuose – tobulų pusryčių receptas.

Daugiau receptų su smidrais.

Sekite bulviukose.lt Instagrame.

6 Comments

  • Reply
    Forelle
    2011-05-26 at 08:28

    Ir kaip tu netingi tiek gaminti? Aš pagalvojau apie olandišką padažą, kaip tiktų ir būtų skanu, bet ir vėl aptingau, per daug darbo 🙂

  • Reply
    Laura
    2011-05-26 at 13:43

    Kai mane azartas pagauna, tai iš paskutiniųjų gaminu 😀 Liko dar viena porcija…naktipiečiams šiandien ir bus viskas.

  • Reply
    Forelle
    2011-05-26 at 17:01

    Tau gerai, o aš dieną ne namie, o grįžus vakare jau nieko nenoriu. Ryt pasidariau laisvą, tai jau tikrai visus sugaminsiu 🙂

  • Reply
    Laura
    2011-05-26 at 18:56

    Lauksiu 😉

  • Reply
    Erika
    2011-05-26 at 19:28

    O baltų šparagų nebandėt? Žalius dariau praeitą savaitę, šiandien nusipirkau baltų, vis dar googlinu recepto, niekaip neišsirenku:)

  • Reply
    Laura
    2011-05-29 at 20:53

    Negavom baltų, tai likau nebandžius…gal kada kitą kartą 😉

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI