Snikerinis tinginys – puikus desertas, kuris patiks visiems karamelės, riešutų mėgėjams ir žinoma šokoladuko Snikers gerbėjams. Pagaminti jį itin paprasta, o ingredientai – lengvai prieinami. Šis tinginys yra ne tik skanus, bet ir sotus, tad puikiai tiks užkandžiui ar desertui.
Snikerinis tinginys:
- 320 g Gaidelio tipo sausainių
- 200 g skrudintų sūdytų žemės riešutų (galite perpus pamaišyti su skrudintais lazdyno riešutais)
- 1 indelio (apie 400 g) Rududu karamelinio kondensuoto pieno
- 200 g 82% sviesto
- Glajaus (nebūtina) (receptas žemiau)
Gaminimo eiga:
Sausainius sulaužykite panašaus dydžio gabalėliais. Galite naudoti smulkintuvą su S formos peiliuku, tik prižiūrėkite smulkindami, kad nesumaltų sausainių į miltus. Sumaišykite sausainius su riešutais.
Užkaiskite puodą su vandeniu, įstatykite į puodą karščiui atsparų indą. Sudėkite į indą gabaliukais pasmulkintą sviestą ir kaitinkite kol sviestas ištirps. Indą su sviestu nukelkite nuo puodo. Sudėkite į sviestą rududu ir blenderiu trinkite kol masė taps vientisa. Iš pradžių gali atrodyti, kad sviestas su rududu nesusijungs, bet kantrybės! Trinkite kol masė taps vientisa. Uždėkite indą su sviesto ir rududu mase dar kartą ant puodo su karštu vandeniu ir kaitinkite kol masė taps skystesnė. Visiškai išskysti neturi, kaitinkite tol kol jums atrodys, kad ji lengvai ir patogiai susimaišys su sausainiais.
Į sausainių ir riešutų masę supilkite sviesto ir rududu masę ir gerai išmaišykite.
Indą į kurį dėsite tinginį, išklokite maistine plėvele arba kepimo popieriumi, supilkite tinginį, stipriai paspaudinėkite viršų, kad neliktų oro tarpų, pridenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą per naktį, kad sustingtų.
Sekančią dieną išimkite tinginį ir apliekite glajumi. Papuoškite žemės riešutais.
Juodojo šokolado glajui užvirkite puode vandenį, įstatykite į puodą dubenėlį, sudėkite į jį 100 g 82% šokolado, 100 g grietinėlės ir kaitinkite maišydami kol masė taps vienalytė, jokiais būdais neužvirkite, nes masė sušoks į guzus. Dubenį išimkite iš puodo, palikite minutei pravėsti. Apliekite glajumi tinginį.
Pieniško šokolado glajui užvirkite puode vandenį, įstatykite į puodą dubenėlį, sudėkite į jį 100 g pieniško šokolado, 65 g grietinėlės ir kaitinkite maišydami kol masė taps vienalytė, jokiais būdais neužvirkite, nes masė sušoks į guzus. Dubenį išimkite iš puodo, palikite minutei pravėsti. Apliekite glajumi tinginį.
Jums taip pat gali būti įdomus tinginio su matcha receptas.
Norėdami sužinoti daugiau apie mane ir mano gaminamą maistą apsilankykite bulviukose.lt Instagram puslapyje.
Komentarų nėra