Sūdytos skumbrės tartaras – gaivus, sotus ir nebrangus užkandis. Gražiai patiekus papuoš šventinį stalą.
Sūdymui:
- 1 šviežios skumbrės
- Druskos
- Cukraus
Sūdytos skumbrės tartaras:
- Sūdytos skumbrės
- Kaparėlių
- Šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Alyvuogių aliejaus
- Aitriosios paprikos
- Pomidoro
- Avokado
- Krapų
- Citrinos
- Žiupsnelio rudojo cukraus
Gaminimo eiga:
Skumbres išdarinėkite, išfiliuokite, išrinkite ašakas, užberkite druskos ir cukraus mišiniu (2:1) ir palikite sūdytis šaldytuve per naktį. Filė nuplaukite nuo druskos pertekliaus, gerai nusausinkite ir supjaustykite kubeliais.
Avokadą supjautykite kubeliais ir apšlakstykite juos citrinos sultimis. Kaparėlius pasmulkinkite. Pomidorą nublanširuokite, nulupkite odelę, pašalinkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Aitriąją papriką ir krapus susmulkinkite.
Sumaišykite skumbrę su pomidorais, avokadais, kaparėliais, aitriąjąj parika, krapais, pipirais, cukrumi ir šlakeliu alyvuogių aliejaus. Išvardintus ingredientus dėkite pagal skonį.
(Šaltinis: idėja Forelle)
2 Comments
Odeta
2013-08-19 at 16:10Aš iš skumbrės dažniausiai gaminu straganiną:) Bet manau, kad tartaras irgi būtų puiku:)
Laura
2013-08-20 at 07:40Straganina pas mane irgi eilėje stovi 😉