Aukso fondas/ Mėsos patiekalų receptai/ Subproduktų receptai/ Miltiniai nesaldūs patiekalai

Sumuštinis su jautienos širdim

Sumuštinis su jautienos širdim receptas

Sumuštinis su jautienos širdim puikiai tinka kaip pagrindinis patiekalas ar užkandis. Uždėkite ant jo keptą ar virtą  marškinėliuose kiaušinį ir taps puikiais sočiais vėlyvais pusryčiais. Sumuštinių paplotėlius kepiau pagal airiškos sodos duonos receptą. Juose esančios razinos tapo viso sumuštinio cinkeliu.

Sumuštinis su jautienos širdim. Paplotėliams reikės:

  • 260 g kvietinių miltų. Galima pamaišyti perpus su kvietiniai rupiais. Aš naudojau speltos rupius miltus.
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 0,5 šaukštelio sodos
  • 20 g cukraus
  • 35 g labai šalto sviesto
  • 0,5 stiklinės razinų. Dėjau auksines – man jos skaniausios.
  • 210 ml šaltų raugintų pasukų arba kefyro

Širdžiai reikės:

  • 0,5 jaučio širdies
  • Riebalų kepimui. Tinka taukai, lydytas sviestas ar alyvuogių aliejus
  • 3 skiltelių česnako
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų. Naudojau salierų druską, bet tiks ir paprasta
  • Šlakelio brendžio arba viskio
  • 3 šaukštų smulkintų petražolių
  • 40 g sviesto

Taip pat reikės:

Gaminimo eiga:

Į dubenį suberkite miltus, druską, sodą ir cukrų. Gerai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų. Labai šaltą sviestą sutarkuokite arba supjaustykite mažais gabalėliais ir įtrinkite į miltų mišinį, kol tekstūra taps primenanti smulkias kruopas. Suberkite razinas. Supilkite šaltas pasukas arba kefyrą ir švelniai išmaišykite, kol susiformuos minkšta tešla.
Tešlą padalinkite į keturias dalis. Išplokite plokščius paplotėlius. Sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos. Kepkite paplotėlius iki 200 °C įkaitintoje orkaitę apie 20 – 30 minučių arba kol gražiai apskrus. Atvėsę paplotėliai būna traškūs. Juos sunkiau pjauti su peiliu, bet jie tobulai tinka paėmimui į ranką ir valgymui kaip įprastą sumuštinį. Jei norite minkštesnių paplotėlių, kepkite juos iš vakaro, atvėsusius sudėkite į maišelį ir per naktį jie suminkštės.

Jaučio širdį nuplaukite, nupjaustykite vidinius jungiamuosius audinius bei riebalus. Supjaustykite širdį plonais griežinėliais. Keptuvėje gerai įkaitinkite riebalus ir sudėkite širdies griežinėlius. Kepkite ant aukštos kaitros, kol gabalėliai apskrus. Kepant gali išsiskirt kepimo sultys. Kepkite tol, kol jos nugaruos. Sudėkite smulkintą česnaką,  druską ir pipirus. Įpilkite šlakelį brendžio arba viskio ir leiskite alkoholiui išgaruoti. Išjunkite kaitrą, sudėkite sviestą, petražoles ir maišykite kol sviestas ištirps.

Kreminį sūrį sumaišykite su citrinos žievele, salierų druska (arba paprasta druska) ir šviežiai maltais pipirais.

Ant paplotėlio užtepkite kreminio sūrio, uždėkite keptų širdies griežinėlių, patiekite su marinuotais svogūnėliais ir raugintais agurkais.

Sumuštinis su jautienos širdim
Sumuštinis su jautienos širdimi
Sodos duonos paplotėliaiNorėdami sužinoti daugiau apie mane ir mano gaminamą maistą apsilankykite bulviukose.lt Instagram puslapyje.

Vidutinis reitingas 5 / 5. Balsų skaičius 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI