Sumuštinis su jautienos širdim puikiai tinka kaip pagrindinis patiekalas ar užkandis. Uždėkite ant jo keptą ar virtą marškinėliuose kiaušinį ir taps puikiais sočiais vėlyvais pusryčiais. Sumuštinių paplotėlius kepiau pagal airiškos sodos duonos receptą. Juose esančios razinos tapo viso sumuštinio cinkeliu.
Sumuštinis su jautienos širdim. Paplotėliams reikės:
- 260 g kvietinių miltų. Galima pamaišyti perpus su kvietiniai rupiais. Aš naudojau speltos rupius miltus.
- 0,5 šaukštelio druskos
- 0,5 šaukštelio sodos
- 20 g cukraus
- 35 g labai šalto sviesto
- 0,5 stiklinės razinų. Dėjau auksines – man jos skaniausios.
- 210 ml šaltų raugintų pasukų arba kefyro
Širdžiai reikės:
- 0,5 jaučio širdies
- Riebalų kepimui. Tinka taukai, lydytas sviestas ar alyvuogių aliejus
- 3 skiltelių česnako
- Druskos, šviežiai maltų pipirų. Naudojau salierų druską, bet tiks ir paprasta
- Šlakelio brendžio arba viskio
- 3 šaukštų smulkintų petražolių
- 40 g sviesto
Taip pat reikės:
- 200 g kreminio sūrio
- 1 citrinos nutarkuotos žievelės
- Druskos, šviežiai maltų pipirų. Naudojau salierų druską, bet tiks ir paprasta
- Marinuotų svogūnų. Kaip skaniai užsimarinuoti svogūnus, rasite šiame recepte.
- Raugintų agurkų
Komentarų nėra