Sumuštinis su jautienos tartar’u – Smørrebrød – pakelsiu sau uodegą ir pasakysiu, kad gavosi skaniau nei valgytas Danijoj 🙂
Smørrebrød – tradicinis daniškas sumuštinis, dažniausiai gaminamas ant ruginės apteptos sviestu duonos gausiai dedant įvairius mėsos, žuvies, jūros gėrybių ir sūrio produktus, derinant įvairius papildomus garnyrus. Šie sumuštiniai dažniausiai valgomi kaip pagrindinis patiekalas peiliu ir šakute.
Sumuštinis su jautienos tartar’u:
- 200 g jautienos nugarinės
- 30 g mėlyno svogūno
- 30 g saliero stiebo
- 30 g alyvuogių aliejaus
- 15 g sūdytų ančiuvių
- 8 g petražolių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Taip pat reikės:
- 2 ruginės duonos riekelių
- Sviesto
- 1 salotos lapo
- 2 šviežių kiaušinių trynių
- 1 šaukštelio krienų
- Smulkintų svogūnų laiškų
Gaminimo eiga:
Jautienos nugarinę supjaustykite kubeliais. Svogūną, saliero stiebus ir ančiuvius supjaustykite mažais kubyčiais. Petražoles susmulkinkite. Įpylę aliejaus viską sumaišykite, pagardinkite druska ir pipirais.
Duonos riekeles negailėdami aptepkite sviestu. Klokite po salotos lapelį. Ant viršaus kauburėliu sudėkite tartarą. Padarę tartare šulinėlius patupdykite kiaušinio trynius. Šalia trynių sudėkite krienus, trynius pagardinkite pipirais, pabarstykite svogūnų laiškais.
Skaniausia su vyno arba alaus taure 🙂
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra