Sumuštinis su triušiena, sūriu ir karamelizuotais svogūnais – tirpstantis burnoje su tobulai tarpusavyje derančiais ingredientais.
Reikės:
- 250 g smulkintos triušienos
- 50 g karšto rūkymo kiaulienos šoninės
- 1 skiltelės česnako
- 1 kiaušinio
- 1 šaukšto smulkintų žalumynų (raudonėlio, petražolių, čiobrelių)
- 2 susmulkintų svogūnų laiškų
- 1 šaukšto džiūvėsėlių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Svogūnams reikės:
- 5 didelių svogūnų
- Šlako aliejaus kepimui
- 1 šaukšto sviesto
- 1 šaukštelio medaus
- Druskos
Padažui reikės:
- 300 g kietojo sūrio
- Šlakelio grietinėlės
Taip pat reikės:
- 4 riekių baltos duonos
- Salotų lapelių
- 2 raugintų agurkų
- Kelių svogūnų laiškų
Gaminimo eiga:
Šoninę ir česnako skiltelę supjaustykite mažais kubeliais. Sumaišykite dubenyje triušieną, šoninę, česnaką, džiūvėsėlius, kiaušinį, žalumynus, svogūnų laiškus. Paskaninkite druska pipirais. Suformuokite 8 nedidelius plokščius maltinukus ir iškepkite keptuvėje su aliejumi arba kepsninėje.
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Kepkite svogūnus su sviestu ant mažos ugnies, nuolat maišydami apie 20 minučių, kol jie suminkštės ir patamsės – pradės karamelizuotis. Įdėkite medaus, paskaninkite druska. Kepkite maišydami dar kelias minutes.
Sūrį sutarkuokite, sudėkite į puodą, įpilkite grietinėlės, užkaiskite ant silpnos kaitros ir, maišydami, kaitinkite, kol sūris ištirps.
Ant duonos riekių užpilkite sūrio padažo, dėkite salotų lapelius, plonai pjaustytas agurko juosteles, po du maltinukus, karamelizuotus svogūnus, apliekite sumuštinius likusiu padažu, pabarstykite svogūnų laiškais.
Sumuštinis su triušiena, sūriu ir karamelizuotais svogūnais – skani alternatyva pabodusiam mėsainiui.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti
Komentarų nėra