Šviesi plikyta duona. Duonos kepimas užima daugiau laiko, bet tikrai verta, nes plikinys suteikia duonai papildomo minkštumo, drėgnumo ir elastingumo. Taip pat duona su plikiniu ilgiau išlieka šviežia.
Plikiniui reikės:
- 65 g kvietinių miltų
- 1 šaukštelio kmynų
- 0,5 šaukšto linų sėmenų
- 125 ml verdančio vandens
Tešlai:
- 100 ml vandens
- 1 šaukštelio druskos
- 1 šaukšto cukraus
- 55 g ruginių miltų
- 150 g kvietinių miltų
- 1,5 šaukštelio sausų mielių
- 2 šaukštų saulėgrąžų
Gaminimo eiga:
Plikiniui miltus, kmynus ir sėmenis užpilkite verdančiu vandeniu, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų ir atvėsinkite.
Sudėkite produktus pagal duonkepės rekomendacijas. Kepiau 1 (pagrindine programa).
(Šviesi plikyta duona iš receptų knygos “Kepame duoną namuose”)
Daugiau duonos receptų.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra