Kruopų ir grūdų receptai/ Miltiniai nesaldūs patiekalai

Šviesi plikyta duona

Šviesi plikyta duona

Šviesi plikyta duona. Duonos kepimas užima daugiau laiko, bet tikrai verta, nes plikinys suteikia duonai papildomo minkštumo, drėgnumo ir elastingumo. Taip pat duona su plikiniu ilgiau išlieka šviežia.

Plikiniui reikės:

  • 65 g kvietinių miltų
  • 1 šaukštelio kmynų
  • 0,5 šaukšto linų sėmenų
  • 125 ml verdančio vandens

Tešlai:

  • 100 ml vandens
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 šaukšto cukraus
  • 55 g ruginių miltų
  • 150 g kvietinių miltų
  • 1,5 šaukštelio sausų mielių
  • 2 šaukštų saulėgrąžų

Gaminimo eiga:

Plikiniui miltus, kmynus ir sėmenis užpilkite verdančiu vandeniu, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų ir atvėsinkite.
Sudėkite produktus pagal duonkepės rekomendacijas. Kepiau 1 (pagrindine programa).

(Šviesi plikyta duona iš receptų knygos “Kepame duoną namuose”)

Daugiau duonos receptų.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI