Kruopos ir grūdai/ Miltiniai nesaldūs patiekalai

Šviesi plikyta duona

Šviesi plikyta duona - bulviukose.lt

Šviesi plikyta duona. Duonos kepimas užima daugiau laiko, bet tikrai verta, nes plikinys suteikia duonai papildomo minkštumo, drėgnumo ir elastingumo. Taip pat duona su plikiniu ilgiau išlieka šviežia.

Plikiniui reikės:

  • 65 g kvietinių miltų
  • 1 šaukštelio kmynų
  • 0,5 šaukšto linų sėmenų
  • 125 ml verdančio vandens

Tešlai:

  • 100 ml vandens
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 šaukšto cukraus
  • 55 g ruginių miltų
  • 150 g kvietinių miltų
  • 1,5 šaukštelio sausų mielių
  • 2 šaukštų saulėgrąžų

Gaminimo eiga:

Plikiniui miltus, kmynus ir sėmenis užpilkite verdančiu vandeniu, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų ir atvėsinkite.
Sudėkite produktus pagal duonkepės rekomendacijas. Kepiau 1 (pagrindine programa).

(Šviesi plikyta duona iš receptų knygos “Kepame duoną namuose”)

Daugiau duonos receptų.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI