Tinginys su matcha arba psichodelinis tinginys kaip pavadino mano vyras 😀 Mums gerai pažįstamas desertas tik neįprastos spalvos – gaivios ir pavasarinės 🙂
Kaip ir visi tinginiai, šis yra ne tik lengvai pagaminamas, bet ir neįtikėtinai skanus, su ryškiu ir gaiviu matcha skoniu.
Matcha, pagaminta iš žaliųjų arbatos lapelių miltelių, suteikia tinginiui ne tik gražią žalią spalvą, bet ir antioksidantų bei maistinių medžiagų. Be to, matcha skonis puikiai dera su kremiška kondensuoto pieno ir sviesto baze, sukurdama subtilaus saldumo ir kartumo pusiausvyrą.
Tinginys su matcha yra puikus desertas bet kokiai progai. Gali būti nuostabi valgoma dovana. Papuoškite jį gėlėmis ir tiks net vestuvėms 🙂
Tinginys su matcha:
- 480 g Gaidelio tipo sausainių
- 385 g kondensuoto pieno su cukrumi
- 200 g 82 % sviesto
- 2 šaukštų matcha miltelių. Nebūtina į tinginį dėti brangios ceremoninės matchos, galite naudoti kulinarinę. Kulinarinė matcha yra šiek tiek žemesnės rūšies nei ceremoninė. Ji paprastai yra pigesnė ir naudojama latte, kokteilių, kepinių ir desertų gamyboje
- 50 g baltojo šokolado
- Mažo žiupsnelio druskos (nebūtina, aš ją dedu dėl skonių balanso, man patinka)
Gaminimo eiga:
Sausainius sulaužykite panašaus dydžio gabalėliais. Galite naudoti smulkintuvą su S formos peiliuku, tik prižiūrėkite smulkindami, kad nesumaltų sausainių į miltus.
Užkaiskite puodą su vandeniu, įstatykite į puodą karščiui atsparų indą. Sudėkite į indą gabaliukais pasmulkintą sviestą, baltą šokoladą, druską ir maišykite kaitindami vandenį, kol sviestas su šokoladu ištirps ir susijungs į vieną masę. Stenkitės sviesto ir šokolado masės neperkaitinti, turi tik ištirpti.
Į sviesto iš šokolado masę supilkite kondensuotą pieną ir gerai išmaišykite. Sudėkite matcha miltelius (rekomenduoju persijoti) ir vėl gerai išmaišykite. Masėje gali matytis neištirpę matchos gabalėliai, tai natūralu. Jei norite tolygesnės masės, pertrinkite masę kokteilinės tipo smulkintuvu.
Ant sutrupintų sausainių užpilkite žaliąją tinginio masę ir gerai išmaišykite.
Indą į kurį dėsite tinginį, išklokite maistine plėvele arba kepimo popieriumi, supilkite tinginį, stipriai paspaudinėkite viršų, kad neliktų oro tarpų, pridenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą per naktį, kad sustingtų.
Tinginį galite pagardinti skrudintais pistacijų, migdolų, lazdyno ar anakardžių riešutais, džiovintomis goji ir kitomis uogomis.
Dėmesio, tinginys turi tokį patį poveikį kaip geriant žaliąją arbatą, tad nepadauginkite 😀
Jums taip pat gali būti įdomus tinginio su rududu įdaryto varškės kremu receptas.
Norėdami sužinoti daugiau apie mane ir mano gaminamą maistą apsilankykite bulviukose.lt Instagram puslapyje.
Komentarų nėra