Traiškytos bulvytės – skanus užkandis su pesto, pomidorų, jogurtiniais, sviestiniais padažais, taip pat žaismingas garnyras prie mėsos ir žuvies patiekalų.
Traiškytos bulvytės:
- Mažų šviežių bulvyčių
- Sviesto
- Aliejaus (galima naudoti aromatizuotą)
- Druskos
- Šviežiai maltų pipirų
- Šviežių žolelių
- Sūrio su mėlynuoju pelėsiu
Gaminimo eiga:
Bulvytes nuplaukite, sudėkite į verdantį pasūdytą vandenė ir virkite kol apvirs. Viduj turi būti šiek tiek kietos.
Nukoškite, nusausinkite, truputį atvėsinkite. Kiekvieną bulvytę patrėkškite šakute arba bulvių grūstuve. Sudėkite į kepimo skardą (aš patiesiau kepimo foliją (kad nereiktų skardos plaut paskui), nes neturėjau kepimo popieriaus, bet galima tik patepti riebalais ir viskas)
Bulves dariau su dviejų rūšių sviestukais. Pirmas: sumaišiau kambario temperatūros sviestą su šlakeliu aliejaus, žolelėmis, druska ir pipirais. Antras: sviestas, sūris su mėlynuoju pelėsiu, truputį druskos ir pipirų.
Sviesto mišinius uždėkite ant bulvyčių ir kepkite jas įkaitintoje orkaitėje ~10 minučių.
Traiškytos bulvytės iš VILLA ALPS
Daugiau receptų iš daržovių.
Komentarų nėra