Kruopos ir grūdai/ Miltiniai nesaldūs patiekalai

Duona su žolelėmis

Duona su žolelėmis - bulviukose.lt

Duona su žolelėmis – be galo kvapni ir skani duonelė. Šį receptą galima naudoti ir picos padui, tik dėkite mažiau žolelių.

Duona su žolelėmis:

  • 150 ml vandens
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelio cukraus
  • 3 šaukštų mėgiamo aliejaus
  • 280 g kvietinių miltų
  • 2 šaukštelių sausų mielių
  • 1 šaukštelio džiovinto česnako
  • 1 šaukšto smulkintų prieskoninių žolelių mišinio (arba 1 šaukštelio džiovintų)

Gaminimo eiga:

Sudėkite produktus pagal duonkepės rekomendacijas. Kepu 1 (pagrindine programa).

Jei neturite duonkepės, užminkykite tešlą rankomis arba virtuviniu kombainu, padėkite šiltai, kad pakiltų dvigubai. Suformuokite kepaliuką, pakildinkite 20 – 30 minučių ir kepkite iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje kol gražiai apskrus.

(Receptas iš knygos “Kepame duoną namuose”)

Daugiau duonos receptų.
Sekite bulviukose.lt Instagrame

6 Comments

  • Reply
    Vasara
    2011-06-06 at 10:57

    Susigundžiau receptu ir vakar pabandžiau išsiskepti duonos, bet neiškilo. 🙁 Buvo susmegusi ir pusžalė. Kepiau 1 pagrindine programa. Kepė 3 valandas. Kai pamačiau rezultatą, nusiminiau ir ėmiau galvoti, kas ne taip. Tada kelis kartus perskaičiau receptą ir pagalvojau: o kas iškelia šią duoną? Nėra nei mielių, nei kepimo miltelių, nei kokio tai raugo… :/ Ar jums tikrai iškepė tokia puri duona be kildinimo medžiagų?

  • Reply
    Laura
    2011-06-07 at 06:15

    Ojetus, pamiršau mieles įrašyti…..čia jau mano klaida, atsiprašau baisiausiai 🙁

  • Reply
    Vasara
    2011-06-07 at 08:52

    Pagal tokį kiekį miltų reikėtų maždaug pusės arbatinio šaukštelio, ar ne?

  • Reply
    Laura
    2011-06-07 at 09:24

    Pataisiau receptą…reikia 2 šaukštelių sausų mielių….

  • Reply
    » Blog Archive » Pica su gorgonzolos sūriu ir miško grybais - bulviukose.lt
    2013-06-05 at 16:39

    […] tešlos (pagal ši receptą, tik be česnako ir […]

  • Reply
    » Blog Archive » Pica su lydeka - bulviukose.lt
    2013-06-05 at 17:15

    […] Picos tešlos (dariau su duonkepe pagal šį receptą) […]

  • Palikite komentarą

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI