Kiaušiniai/ Pieno produktai/ Saldumynai/ Žolės, gėlės, daigai, prieskoniai

Bandelės su varške ir kiškio kopūstais

Bandelės su varške ir kiškio kopūstais - bulviukose.lt

Tešlai reikės:

  • 100 ml vandens
  • 0,5 šaukšto vanilinio cukraus
  • 2 šaukštų cukraus
  • 1 ir 1/4 šaukštelio druskos
  • 70 ml grietinės
  • 1 kiaušinio
  • 1 šaukšto minkšto sviesto
  • ~340 g kvietinių miltų (iš pradžių dedu truputį mažiau, paskui jei reikia dadedu)
  • 2 šaukštelių sausų mielių

Įdarui:

  • 400 g varškės (riebios)
  • 1 didelio kiaušinio
  • 1 šaukšto kukurūzų krakmolo
  • ~ 2 šaukštų cukraus
  • Žiupsnio cinamono
  • 2 gerų saujų kiškio kopūstų (kotelius reikia nuskabyti)
  • Dar 2 šaukštų cukraus

Gaminimo eiga:

Tešlą maišiau ir kildinau su duonkepe.

Varškę sumaišykite su cukrumi, kiaušiniu, krakmolu ir cinamonu. Kiškio kopūstus sutrinkite su cukrumi.

Darykite iš tešlos blynelius, dėkite ant jų kiškio kopūstų, ant viršaus varškės ir suformuokite bandeles.

Bandeles dėkite į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą skardą ir laikykite apie 30 minučių arba kol pakils dvigubai.

Kai pakils patepkite kiaušinio plakiniu, apibarstykite ruduoju cukrumi ar kuom patinka ir kepkite iki 150C įkaitintoje orkaitėje kol gražiai apskrus.

Jums taip pat gali patikti

6 Comments

  • Reply
    Forelle
    2011-06-13 at 15:36

    Įtariu kaip skanu, mėgstu kiškio kopūstus. Įdaras gavosi saldžiarūgštis?

  • Reply
    Laura
    2011-06-13 at 15:44

    Tobulai saldžiarūgštis. Man dar truputį saldumo trūko, kitą kartą daugiau cukraus dėsiu. Šiaip viską dėjau iš akies, surašiau proporcijas iš lempos, bet turėtų atitikt 😉

  • Reply
    Forelle
    2011-06-13 at 16:25

    Aš labai tiksliai niekad ir nematuoju 😉 beliko prisikiškiakopūsteliaut

  • Reply
    Eglė
    2011-06-13 at 18:21

    ooooo, va čia tai gėris.
    Kepčiau dabar pat, jei tik kiškio kopūstų po ranka būtų…

  • Reply
    rennie
    2011-06-13 at 21:47

    Na čia tai geras. Aš irgi vis slapčiom apie kiškio kopūstus pasvajoju…

  • Reply
    Laura
    2011-06-14 at 19:50

    Auga ilgai….spėsit prisirinkt 😉

  • Leave a Reply