Daržovės/ Mėsa

Įdarytas baklažanas

Įdarytas baklažanas - bulviukose.lt

Įdarytas baklažanas – sotus ir ypatingai skanus patiekalas. Vietoj kiaulienos galite dėti paukštieną, jautieną, sojos faršą.

Įdarytas baklažanas:

  • 1 baklažano
  • Alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • ~300 g kiaulienos nugarinės
  • 2 konservuotų pomidorų be odelės
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Saldžios paprikos miltelių
  • Žiupsnelio džiovinto raudonėlio
  • Saujelės smulkintų šviežių petražolių
  • 1 stiklinės bešamelio padažo
  • 3/4 stiklinės tarkuoto sūrio

Gaminimo eiga:

Baklažaną perpjaukite išilgai pusiau, išskobkite minkštimą ir jį supjaustykite kubeliais. Išskobtą baklažaną ir minkštimą pabarstykite druska ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Puseles nusausinkite, minkštimą nukoškite.

Įdarui svogūną supjaustykite kubeliais ir kelias minutes pakepinkite su alyvuogių aliejumi, sudėkite smulkintą česnaką ir kepinkite dar kelias minutes. Sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą nugarinę ir maišydami kepkite kol iškeps. Sudėkite smulkintus pomidorus, baklažano minkštimą, druską, pipirus, papriką, raudonėlius, ir maišydami kepkite kol neliks skysčio. Baigiant kept sudėkite petražoles.

Baklažano puseles sudėkite į aliejumi pateptą kepimo skardą, įdarykite įdaru, apliekite bešamelio padažu, uždenkite folija ir kepkite gerą pusvalandį iki 180C įkaitintoje orkaitėje. Baigiant kept nuimkite foliją ir pabarstykite sūriu. Kepkite kol sūris išsilydys.

P.S. Bešamelio padažui kepinkite šaukštelį miltų su šaukšteliu sviesto kol miltai pradės skaniai kvepėti. Plakdami šluotele supilkite stiklinę pieno ir užvirkite. Pagardinkite padažą druska, pipirais, tarkuotu muškato riešutu.

Įdarytas baklažanas iš knygos Vefa’s kitchen.

Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Daugiau receptų su baklažanais.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI