Triušienos troškinys kvapniame citrininiame grietinėlės padaže.
Reikės:
- 200 g triušienos kumpelių mėsos
- 1 šaukštelio ir 1 šaukšto lydyto sviesto
- 1 svogūno
- 1/2 geltonos paprikos
- 1 skiltelės česnako
- 1/2 stiklinės vištienos sultinio
- 1/2 stiklinės grietinėlės
- 1/2 citrinos žievelės
- 1 šaukšto citrinos sulčių
- 1 šaukštelio garstyčių
- 1/3 stiklinės tarkuoto kietojo sūrio
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 šaukšto smulkintų krapų
Taip pat reikės:
- 1 stiklinės belukščių avižų
- 1 šaukštelio lydyto sviesto
Gaminimo eiga:
Triušienos kumpelių mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais ir pakepinkite keptuvėje su šaukšteliu sviesto. Supilkite vištienos sultinį, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite ant silpnos kaitros 30 minučių.
Svogūną supjaustykite pusžiedžais, papriką – plonomis juostelėmis. Kitoje keptuvėje su šaukštu sviesto pakepinkite pjaustytus svogūną ir papriką. Baigiant kept, sudėkite smulkintą česnako skiltelę.
Baigus troškintis triušienai, ten pat sudėkite kepintas daržoves, citrinos žievelę, garstyčias ir supilkite sultis, grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais ir pavirkite nuo užvirimo kelias minutes. Prieš patiekiant, įmaišykite sūrį ir krapus.
Avižas užpilkite vandeniu ir palikite mirkt per naktį. Prieš verdant, perplaukite, užpilkite švariu vandeniu, pasūdykite ir virkite, kol jos suminkštės. Pagardinkite lydytu sviestu.
Triušienos troškinys patiekiama su su virtomis belukštėmis avižomis.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti
Komentarų nėra