Troškinti ėrienos šonkauliukai su pupelėmis pomidorų padaže.
Troškinti ėrienos šonkauliukai:
- ~500 g ėrienos šonkauliukų
- Šlakelio balzamiko acto
- 3 skiltelių česnako
- 1 čili pipiro
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Maltos kalendros
- Džiovinto mairūno
- Žiupsnelio cukraus
- Virtų arba konservuotų pupelių
- 1 mažos skarbonkės pomidorų savo sultyse
- 2 šaukštų naminio pomidorų padažo arba šaukšto pomidorų pastos
- 1 šaukštelio smulkintų šalavijo lapelių
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
Gaminimo eiga:
Ėrienos šonkauliukus apkepkite su šlakeliu aliejaus. Sudėkite smulkintą česnaką, smulkintą čili pipirą, druską, pipirus, kalendrą, mairūną, cukrų, dar šiek tiek pakepinkite. Įpilkite ~pusę stiklinės vandens, šlakelį balzamiko acto ir uždengę troškinkite ant silpnos ugnies ~40 minučių. Jei pritrūks skysčio, įpilkite vandens.
Supilkite konservuotus smulkintus pomidorus, pomidorų pastą ar padažą ir troškinkite dar ~20 minučių.
Sudėkite pupeles ir patroškinkite dar ~10 minučių. Baigiant troškintis sudėkite šalaviją ir petražoles.
Jums taip pat gali patikti ėrienos troškinys užkeptas sūriais sausainiais.
4 Comments
Mindaugas
2012-10-12 at 17:39Tokį garnyrą darau prie keptos vištienos 🙂 Laura, padėk, kaip ūkininkui išaiškinti, kad jis būtent taip išpjautų šonkauliukus kaip pas tave nuotraukoje, čia tipo prancūziškas išpjaustymo būdas?
Man tai blemba ūkininkas nupjaustė filė ir ją atskirai pateikė, tai patikėk, kai sakau šonkaulius, tai reiškia kaulai ir mėsos pėdsakai..
Beje, rekomenduok kokią knygą apie mėsą, jos pjaustymą, brandinimą, dešras ir žinoma kepsniai. 🙂
Laura
2012-10-12 at 18:16Mindaugai…čia belekoks mėsos išpjaustymo būdas, gavosi netyčia, nes pati nelabai mėsoje specializuojuos, mat mano kryptis šiuo metu yra šaltų patiekalų skyrius 😉 Bet suprantu ką turi omeny.
Pirkom su sese per pusę ėriuką ir kai dalinomės, man teko šonkauliai su stuburo dalim. Paprašiau tėčio, kad šonkaulius perkirstų kryžium (kad tilptų į keptuvę). Dabar įtariu kepiau šonkaulius su stuburo galu, man atrodo likusi dalis bus su išpjova.
Dėl knygos irgi deja nieko negaliu parekomenduoti….Turiu vieną tokią vadinasi „Ingredients” autoriai Loukie Werle ir Lill Cox….bet ten tiesiog supažindinimas nuotraukomis su įvairiom daržovėm, vaisiais, kruopomis, žuvim, jūros gėrybėmis ir mėsa (įvairios skerdienos dalys, pusgaminiai ir gatavi gaminiai). Bet ten gan siaura.
Laura
2012-10-12 at 18:22Beje gal tiktų „The good cook” serijos knygos. Ten atskiros knygos apie jautiena ir veršieną, kiauliena, paukštieną, laukinieną, aviena. Informacija ir receptai. Ten man atrodo gan išsamu. Turiu su rusišku vertimu kompe. Jei domina, galiu atsiųst.
Mindaugas
2012-10-12 at 21:18Laura, Tu kaip angelas, davai permesk mam emailu: mindaugas.mikenas@nullgmail.com
Šiek tiek jau turiu info apie mėsą, bet vistiek trūksta daug žinių, o be jų ir pasitikėjimo. Nes dabr, kaip varlė jaučiuosi – kokį paduoda mėsos gabalą, tokį ir imu, ir nžn ar jis gerai išpjautas ar ne?
Labai ačiū! 😉