Tuno tartaras su avokadais ir raugintais burokėliais. Rūgštelėję ir traškūs rauginti burokėliai puikiai dera tiek su tuno, tiek su jautienos tartarais.
Reikės:
- 120 g tuno
- 120 g avokado
- 120 g raugintų burokėlių
- Alyvuogių aliejaus
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Šlakelio citrinos sulčių
Padažui:
- 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 šaukšto sezamo aliejaus
- 2 šaukštų sojos padažo
- 3 šaukštų citrinos sulčių
- Druskos
- 1 šaukšto skrudintų sezamo sėklų
Taip pat reikės:
- Mažo pailgo burokėlio dekoravimui (nebūtinai)
Gaminimo eiga:
Tuną supjaustykite kubeliais. Įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.
Avokadą supjaustykite kubeliais. Įpilkite šlakelį citrinos sulčių, druskos ir išmaišykite.
Burokėlį supjaustykite kubeliais. Įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.
Burokėlį dekoravimui supjaustykite plonais griežinėliais.
Padažui visus išvardintus produktus sumaišykite.
Kulinarinio žiedo pagalba suformuokite tartarą. Į pirmąjį sluoksnį dėkite burokėlius, į antrąjį – avokadą, į trečiąjį – tuną. Užpilkite padažu. Tuno tartaras su avokadais puošiamas burokėlio griežinėliais, skrudintomis sezamų sėklomis.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti
Komentarų nėra