Keptas upėtakis įdarytas skoningomis sūdytomis citrinomis ir krapais su kartu keptais gaiviais pankoliais.
Keptas upėtakis:
- 1 šviežio upėtakio (maniškis svėrė 600 g)
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 šaukšto sūdytos citrinos griežinėlių (galima pakeisti šviežiomis)
- 1 šaukšto smulkintų krapų
- 1 šaukšto sviesto
- 1 didelio pankolio
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Išskrostą ir nuskustą upėtakį iš išorės ir vidaus įtrinkite druska, pipirais. Į pilvelį sudėkite citrinas, krapus, sviestą.
Pankolį padalinkite ketvirčiais, išpjaukite šerdį ir išskaidykite. Sumaišykite pankolį su šlakeliu aliejaus ir druska.
Sudėkite upėtakį ir pankolius į kepimo formą. Kepkite upėtakį iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Kepimo metu palaistykite ištirpusiu sviestu.
Jei jūsų upėtakis didesnis arba mažesnis, atitinkamai trumpinkite arba ilginkite kepimo laiką. Ar žuvis iškepusi, galite patikrinti smeigdami storiausioje vietoje medinį pagaliuką – jis turi lįsti lengvai. Arba pabandykite šakute nugaroje atkabinti mėsos gabaliuką nuo stuburo – taip pat turi atsikabinti lengvai.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu
2 Comments
Odeta
2016-03-08 at 16:51Pasakyk man prašau atvirai, koks yra skirtumai kai įdedi sūdytą citriną ir šviežią. Aš niekaip nesuprantu sūdytos citrinos privalumo ir įdomumo 🙂
Laura
2016-03-08 at 16:55Sūdyta citrina yra kartu ir fermentuota. Ji minkštesnė ir savitesnio skonio, bet ar viena geriau ar kita nepasakyčiau, prisisūdžiau ir naudoju 😉