Reikės:
- 1 šviežio upėtakio (maniškis svėrė 600 g)
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 šaukšto sūdytos citrinos griežinėlių (galima pakeisti šviežiomis)
- 1 šaukšto smulkintų krapų
- 1 šaukšto sviesto
- 1 didelio pankolio
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Išskrostą ir nuskustą upėtakį iš išorės ir vidaus įtrinkite druska, pipirais. Į pilvelį sudėkite citrinas, krapus, sviestą.
Pankolį padalinkite ketvirčiais, išpjaukite šerdį ir išskaidykite. Sumaišykite pankolį su šlakeliu aliejaus ir druska.
Sudėkite upėtakį ir pankolius į kepimo formą. Kepkite upėtakį iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Kepimo metu palaistykite ištirpusiu sviestu.
2 Comments
Odeta
2016-03-08 at 16:51Pasakyk man prašau atvirai, koks yra skirtumai kai įdedi sūdytą citriną ir šviežią. Aš niekaip nesuprantu sūdytos citrinos privalumo ir įdomumo 🙂
Laura
2016-03-08 at 16:55Sūdyta citrina yra kartu ir fermentuota. Ji minkštesnė ir savitesnio skonio, bet ar viena geriau ar kita nepasakyčiau, prisisūdžiau ir naudoju 😉