Aukso fondas/ Vaisiai ir uogos

Sūdytos citrinos

Sūdytos citrinos - bulviukose.lt

Sūdytos citrinos kaip pagardas ir prieskonis paplitusios Pietų Azijos ir Šiaurės Afrikos virtuvėse.

Sūdytas citrinas naudokite kaip prieskonį troškiniams (ypač tinka patiekalams su aviena), salotų, makaronų, paukštienos padažams, žuviai paskaninti.

Sūdytos citrinos:

  • 6 citrinų (rinkitės ekologiškas)
  • 0,5 stiklinės rupios jūros druskos

Gaminimas:

3 citrinas kruopščiai nušveiskite, nuplaukite ir nusausinkite. Peiliu nupjaukite apie 0,5 centimetro nuo kotelio galo. Kiekvieną citriną įpjaukite statmenai (kaip ketvirčiuojant), tik nepjaukite iki galo. Palikite maždaug 1 cm, kad skiltelės neatsiskirtų.

Iš likusių citrinų išspauskite sultis.

Į stiklainį, kuriame konservuosite, įpilkite šaukštą druskos.

Likusią druską supilkite į dubenį, ja gerai ištrinkite citrinas iš vidaus ir išorės. Citrinas sudėkite į stiklainį su druska, paspauskite, kad liktų kuo mažiau oro tarpų. Supilkite išspaustas citrinų sultis ir supilkite likusią druską.

Stiklainį užsukite dangteliu ir laikykite per naktį kambario temperatūroje.

Per naktį citrinos stiklainyje sukris. Jei citrinos liks neapsemtos, įpilkite dar citrinos sulčių ir vėl sandariai užsukite. Stiklainį palikite kambario temperatūroje 4-5 dienas. Per tas dienas, bent kartą per dieną, stiklainį pavartykite ir pakratykite, kad pasiskirstytų ant dugno nusėdusi druska.

Po 4-5 dienų, įdėkite stiklainį į tamsią vietą, pavyzdžiui virtuvės spintelę, ir palikite fermentuotis mėnesį laiko. Po mėnesio citrinas galima naudoti. Stiklainį su citrinomis laikykite šaldytuve.

Recepto šaltinis
Jums taip pat galit patikti citrininis kremas

Sūdytos citrinos

Recepto šaltinis: Mourad Lahlou | Mourad: New Moroccan

12 citrinų

Maždaug 1 stiklinė rupios druskos

 

6 citrinas kruopščiai nušveisti ir nuplauti po tekančiu šaltu vandeniu. Kruopščiai nusausinti. Aštriu peiliu nupjauti maždaug ½ cm nuo kotelio galo. Kiekvieną citriną įpjauti statmenai, kaip pjaunant į ketvirčius, tik neįpjaunant maždaug 1 cm iki pat galo, kad citrinos ketvirčiai liktų neatsiskyrę.

Iš likusių 6 citrinų išspausti sultis.

Į konservavimui skirtą stiklainį pripilti maždaug ¼ stiklinės druskos.

Likusią druską supilti į didelį dubenį. Citrinas gausiai įtrinti druską, išorę ir vidines įpjautų ketvirčių dalis. Citrinas sudėti į stiklainį su druska, paspaudžiant, kad tarp citrinų liktų kuo mažiau tarpų. Ant viršaus supilti citrinų sultis. Į stikliainį iki pat viršaus priberti įtrinimui naudotos druskos iš dubens. Stiklainį sandariai uždaryti dangteliu ir palikti pernakt kambario temperatūroje.

Kitą dieną stiklainį atidaryti; jeigu stiklainyje atsirado tuščios vietos (nes citrinos ir druska pernakt šiek tiek sukrito), į stiklainį iki pat viršaus pripilti citrinų sulčių. Stiklainį vėl sandariai uždaryti ir palikti kambario temperatūroje 4-5 dienoms. Kasdien bent kartą per dieną stiklainį pavartyti ir pakratyti, kad pasiskirstytų ant dugno nusėdusi druska.

Po 4-5 dienų stiklainį padėti į tamsią vietą kambario temperatūroje (pvz. į virtuvės spintelę) ir ten palikti fermentuotis 1 mėnesį.

Po mėnesio citrinas galima naudoti receptuose, arba stiklainį su citrinomis dėti į šaldytuvą, ilgesniam laikymui.

– See more at: http://vaikaivanile.com/post-422-Sdytos-citrinos-and-Mourad#sthash.XQauvM4k.dpuf

Sūdytos citrinos

Recepto šaltinis: Mourad Lahlou | Mourad: New Moroccan

12 citrinų

Maždaug 1 stiklinė rupios druskos

 

6 citrinas kruopščiai nušveisti ir nuplauti po tekančiu šaltu vandeniu. Kruopščiai nusausinti. Aštriu peiliu nupjauti maždaug ½ cm nuo kotelio galo. Kiekvieną citriną įpjauti statmenai, kaip pjaunant į ketvirčius, tik neįpjaunant maždaug 1 cm iki pat galo, kad citrinos ketvirčiai liktų neatsiskyrę.

Iš likusių 6 citrinų išspausti sultis.

Į konservavimui skirtą stiklainį pripilti maždaug ¼ stiklinės druskos.

Likusią druską supilti į didelį dubenį. Citrinas gausiai įtrinti druską, išorę ir vidines įpjautų ketvirčių dalis. Citrinas sudėti į stiklainį su druska, paspaudžiant, kad tarp citrinų liktų kuo mažiau tarpų. Ant viršaus supilti citrinų sultis. Į stikliainį iki pat viršaus priberti įtrinimui naudotos druskos iš dubens. Stiklainį sandariai uždaryti dangteliu ir palikti pernakt kambario temperatūroje.

Kitą dieną stiklainį atidaryti; jeigu stiklainyje atsirado tuščios vietos (nes citrinos ir druska pernakt šiek tiek sukrito), į stiklainį iki pat viršaus pripilti citrinų sulčių. Stiklainį vėl sandariai uždaryti ir palikti kambario temperatūroje 4-5 dienoms. Kasdien bent kartą per dieną stiklainį pavartyti ir pakratyti, kad pasiskirstytų ant dugno nusėdusi druska.

Po 4-5 dienų stiklainį padėti į tamsią vietą kambario temperatūroje (pvz. į virtuvės spintelę) ir ten palikti fermentuotis 1 mėnesį.

Po mėnesio citrinas galima naudoti receptuose, arba stiklainį su citrinomis dėti į šaldytuvą, ilgesniam laikymui.

– See more at: http://vaikaivanile.com/post-422-Sdytos-citrinos-and-Mourad#sthash.XQauvM4k.dpuf

Sūdytos citrinos

Recepto šaltinis: Mourad Lahlou | Mourad: New Moroccan

12 citrinų

Maždaug 1 stiklinė rupios druskos

 

6 citrinas kruopščiai nušveisti ir nuplauti po tekančiu šaltu vandeniu. Kruopščiai nusausinti. Aštriu peiliu nupjauti maždaug ½ cm nuo kotelio galo. Kiekvieną citriną įpjauti statmenai, kaip pjaunant į ketvirčius, tik neįpjaunant maždaug 1 cm iki pat galo, kad citrinos ketvirčiai liktų neatsiskyrę.

Iš likusių 6 citrinų išspausti sultis.

Į konservavimui skirtą stiklainį pripilti maždaug ¼ stiklinės druskos.

Likusią druską supilti į didelį dubenį. Citrinas gausiai įtrinti druską, išorę ir vidines įpjautų ketvirčių dalis. Citrinas sudėti į stiklainį su druska, paspaudžiant, kad tarp citrinų liktų kuo mažiau tarpų. Ant viršaus supilti citrinų sultis. Į stikliainį iki pat viršaus priberti įtrinimui naudotos druskos iš dubens. Stiklainį sandariai uždaryti dangteliu ir palikti pernakt kambario temperatūroje.

Kitą dieną stiklainį atidaryti; jeigu stiklainyje atsirado tuščios vietos (nes citrinos ir druska pernakt šiek tiek sukrito), į stiklainį iki pat viršaus pripilti citrinų sulčių. Stiklainį vėl sandariai uždaryti ir palikti kambario temperatūroje 4-5 dienoms. Kasdien bent kartą per dieną stiklainį pavartyti ir pakratyti, kad pasiskirstytų ant dugno nusėdusi druska.

Po 4-5 dienų stiklainį padėti į tamsią vietą kambario temperatūroje (pvz. į virtuvės spintelę) ir ten palikti fermentuotis 1 mėnesį.

Po mėnesio citrinas galima naudoti receptuose, arba stiklainį su citrinomis dėti į šaldytuvą, ilgesniam laikymui.

– See more at: http://vaikaivanile.com/post-422-Sdytos-citrinos-and-Mourad#sthash.XQauvM4k.dpuf

Sūdytos citrinos

Recepto šaltinis: Mourad Lahlou | Mourad: New Moroccan

12 citrinų

Maždaug 1 stiklinė rupios druskos

 

6 citrinas kruopščiai nušveisti ir nuplauti po tekančiu šaltu vandeniu. Kruopščiai nusausinti. Aštriu peiliu nupjauti maždaug ½ cm nuo kotelio galo. Kiekvieną citriną įpjauti statmenai, kaip pjaunant į ketvirčius, tik neįpjaunant maždaug 1 cm iki pat galo, kad citrinos ketvirčiai liktų neatsiskyrę.

Iš likusių 6 citrinų išspausti sultis.

Į konservavimui skirtą stiklainį pripilti maždaug ¼ stiklinės druskos.

Likusią druską supilti į didelį dubenį. Citrinas gausiai įtrinti druską, išorę ir vidines įpjautų ketvirčių dalis. Citrinas sudėti į stiklainį su druska, paspaudžiant, kad tarp citrinų liktų kuo mažiau tarpų. Ant viršaus supilti citrinų sultis. Į stikliainį iki pat viršaus priberti įtrinimui naudotos druskos iš dubens. Stiklainį sandariai uždaryti dangteliu ir palikti pernakt kambario temperatūroje.

Kitą dieną stiklainį atidaryti; jeigu stiklainyje atsirado tuščios vietos (nes citrinos ir druska pernakt šiek tiek sukrito), į stiklainį iki pat viršaus pripilti citrinų sulčių. Stiklainį vėl sandariai uždaryti ir palikti kambario temperatūroje 4-5 dienoms. Kasdien bent kartą per dieną stiklainį pavartyti ir pakratyti, kad pasiskirstytų ant dugno nusėdusi druska.

Po 4-5 dienų stiklainį padėti į tamsią vietą kambario temperatūroje (pvz. į virtuvės spintelę) ir ten palikti fermentuotis 1 mėnesį.

Po mėnesio citrinas galima naudoti receptuose, arba stiklainį su citrinomis dėti į šaldytuvą, ilgesniam laikymui.

– See more at: http://vaikaivanile.com/post-422-Sdytos-citrinos-and-Mourad#sthash.XQauvM4k.dpuf

Sūdytos citrinos

Recepto šaltinis: Mourad Lahlou | Mourad: New Moroccan

12 citrinų

Maždaug 1 stiklinė rupios druskos

 

6 citrinas kruopščiai nušveisti ir nuplauti po tekančiu šaltu vandeniu. Kruopščiai nusausinti. Aštriu peiliu nupjauti maždaug ½ cm nuo kotelio galo. Kiekvieną citriną įpjauti statmenai, kaip pjaunant į ketvirčius, tik neįpjaunant maždaug 1 cm iki pat galo, kad citrinos ketvirčiai liktų neatsiskyrę.

Iš likusių 6 citrinų išspausti sultis.

Į konservavimui skirtą stiklainį pripilti maždaug ¼ stiklinės druskos.

Likusią druską supilti į didelį dubenį. Citrinas gausiai įtrinti druską, išorę ir vidines įpjautų ketvirčių dalis. Citrinas sudėti į stiklainį su druska, paspaudžiant, kad tarp citrinų liktų kuo mažiau tarpų. Ant viršaus supilti citrinų sultis. Į stikliainį iki pat viršaus priberti įtrinimui naudotos druskos iš dubens. Stiklainį sandariai uždaryti dangteliu ir palikti pernakt kambario temperatūroje.

Kitą dieną stiklainį atidaryti; jeigu stiklainyje atsirado tuščios vietos (nes citrinos ir druska pernakt šiek tiek sukrito), į stiklainį iki pat viršaus pripilti citrinų sulčių. Stiklainį vėl sandariai uždaryti ir palikti kambario temperatūroje 4-5 dienoms. Kasdien bent kartą per dieną stiklainį pavartyti ir pakratyti, kad pasiskirstytų ant dugno nusėdusi druska.

Po 4-5 dienų stiklainį padėti į tamsią vietą kambario temperatūroje (pvz. į virtuvės spintelę) ir ten palikti fermentuotis 1 mėnesį.

Po mėnesio citrinas galima naudoti receptuose, arba stiklainį su citrinomis dėti į šaldytuvą, ilgesniam laikymui.

– See more at: http://vaikaivanile.com/post-422-Sdytos-citrinos-and-Mourad#sthash.XQauvM4k.dpuf

Sūdytos citrinos

Recepto šaltinis: Mourad Lahlou | Mourad: New Moroccan

12 citrinų

Maždaug 1 stiklinė rupios druskos

 

6 citrinas kruopščiai nušveisti ir nuplauti po tekančiu šaltu vandeniu. Kruopščiai nusausinti. Aštriu peiliu nupjauti maždaug ½ cm nuo kotelio galo. Kiekvieną citriną įpjauti statmenai, kaip pjaunant į ketvirčius, tik neįpjaunant maždaug 1 cm iki pat galo, kad citrinos ketvirčiai liktų neatsiskyrę.

Iš likusių 6 citrinų išspausti sultis.

Į konservavimui skirtą stiklainį pripilti maždaug ¼ stiklinės druskos.

Likusią druską supilti į didelį dubenį. Citrinas gausiai įtrinti druską, išorę ir vidines įpjautų ketvirčių dalis. Citrinas sudėti į stiklainį su druska, paspaudžiant, kad tarp citrinų liktų kuo mažiau tarpų. Ant viršaus supilti citrinų sultis. Į stikliainį iki pat viršaus priberti įtrinimui naudotos druskos iš dubens. Stiklainį sandariai uždaryti dangteliu ir palikti pernakt kambario temperatūroje.

Kitą dieną stiklainį atidaryti; jeigu stiklainyje atsirado tuščios vietos (nes citrinos ir druska pernakt šiek tiek sukrito), į stiklainį iki pat viršaus pripilti citrinų sulčių. Stiklainį vėl sandariai uždaryti ir palikti kambario temperatūroje 4-5 dienoms. Kasdien bent kartą per dieną stiklainį pavartyti ir pakratyti, kad pasiskirstytų ant dugno nusėdusi druska.

Po 4-5 dienų stiklainį padėti į tamsią vietą kambario temperatūroje (pvz. į virtuvės spintelę) ir ten palikti fermentuotis 1 mėnesį.

Po mėnesio citrinas galima naudoti receptuose, arba stiklainį su citrinomis dėti į šaldytuvą, ilgesniam laikymui.

– See more at: http://vaikaivanile.com/post-422-Sdytos-citrinos-and-Mourad#sthash.XQauvM4k.dpuf

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI