Daržovės/ Žuvis ir jūros gėrybės

Tuno tartaras su avokadais ir lašišų ikrais

Tuno tartar'as su avokadais ir lašišų ikrais

Tuno tartaras su avokadais ir lašišų ikrais – užkandis šventiniam stalui.

Tuno tartaras :

  • 200 g žalio tuno (galite naudoti lašišą)
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Alyvuogių aliejaus
  • 0,5 didelio avokado
  • Citrinos sulčių
  • 1 didelio pomidoro
  • 1 šaukšto smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų
  • 1 šaukšto lašišos ikrų

Padažui:

  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukšto sezamo aliejaus
  • 2 šaukštų sojos padažo
  • 3 šaukštų citrinos sulčių
  • Druskos
  • 1 šaukšto skrudintų sezamo sėklų

Gaminimo eiga:

Tuną supjaustykite kubeliais. Įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.

Avokadą supjaustykite kubeliais. Įpilkite šlakelį citrinos sulčių, druskos ir išmaišykite.

Pomidorą kelias sekundes palaikykite įmerkę į karštą vandenį. Perliekite šaltu vandeniu, nulupkite odelę, padalinkite į keturias dalis, pašalinkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.

Padažui visus išvardintus produktus sumaišykite.

Kulinarinio žiedo pagalba suformuokite tartarą. Pirmą sluoksnį dėkite pomidorų, antrą – avokadų, trečią – tuno. Papuoškite svogūnų laiškais ir ikrais.

Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI