Varškės apkepas su bananais – tikras rojus bananų mėgėjams. Sveikas desertas. Be cukraus. Be miltų ir manų kruopų. Daugiau varškės apkepų receptų rasite aktyvioje nuorodoje.
Reikės:
- 0,5 kg riebios varškės
- 5 kiaušinių
- 6 didelių džiovintų datulių
- 3 didelių sunokusių bananų
- 0,5 stiklinės avižinių dribsnių
- 1 šaukštelio cinamono
Gaminimo eiga:
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Išimkite iš datulių kauliukus. Datules sutrinkite su smulkintuvu kartu su tryniais. Baltymus išplakite iki standžių putų.
Bananus nulupkite, išilgai perpjaukite pusiau, po to puseles dar kartą perpjaukite išilgai pusiau ir supjaustykite gabaliukais.
Varškę sumaišykite su avižiniais dribsniais, cinamonu, bananais, trynių masę. Atsargiai įmaišykite plaktus kiaušinių baltymus.
Apkepo masę supilkite į sviestu išteptą formą ir kepkite iki 18o °C įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių arba, kol gražiai apskrus.
Varškės apkepas su bananais tinka su grietine, uogiene arba klevų sulos sirupu.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra