Varškės apkepas su moliūgais – gražios spalvos, drėgnas, saldus apkepas. Puikus receptas moliūgų sezonu. Skanus su grietine, uogiene. Daugiau varškės apkepų receptų rasite aktyvioje nuorodoje.
Varškės apkepas su moliūgais:
- 500 g riebios varškės
- 500 g moliūgų tyrės
- 2 šaukštai miltų
- 2 šaukštai manų kruopų
- 4 kiaušiniai
- 150 g cukraus
- 200 g grietinės
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- 1 šaukštelis malto cinamono
Gaminimo eiga:
Formą ištrinkite sviestu ir pabarstykite manų kruopomis
Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi, sudėkite grietinę, varškę, moliūgų tyrę ir viską gerai išmaišykite. Supilkite miltus, manų kruopas, cinamoną.
Baltymus išplakite iki standžių putų ir įmaišykite į apkepo masę.
Kepkite iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių arba, kol įsmeigus į apkepą pagaliuką jis bus sausas.
P.S. Minkštutis, drėgnas, švelnus. Valgėme su moliūgų uogiene ir laimo sultimis pagardinta saldžia plakta grietinėle. Man ir vienas labai skanus 🙂
Šaltinis: Sezoninė virtuvė
Komentarų nėra