Mėsa/ Padažai

Jautienos antrekotas su žaliųjų pipirų padažu

Jautienos antrekotas su žaliųjų pipirų padažu

Jautienos antrekotas su žaliųjų pipirų padažu – kepta jautiena, pasižyminti sultingu skoniu, apipinta šviežių žaliųjų pipirų padažu, kuris suteikia švelnų aštrumą ir aromatą. Puikus pasirinkimas gurmaniškai ir skaniai vakarienei.

Jautienos antrekotas su žaliųjų pipirų padažu:

  • 2 antrekoto kepsnių
  • Sviesto kepimui
  • Šlakelis alyvuogių aliejaus
  • 1 mažas svogūnas
  • 1 šaukštelis grūstų žaliųjų pipirų
  • 2 šaukštai sviesto
  • 2 šaukštai brendžio
  • 1 šaukštas sojos padažo
  • 0,5 stiklinės vandens
  • 0,5 stiklinės grietinėlės
  • Druskos

Gaminimo eiga:

Kepsnius (kepsniai turi būti kambario temperatūros) dėkite į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę. Pabarstykite druska, pipirais. Vieną pusę kepkite 2 minutes. Apverskite, vėl pabarstykite druska, pipirais, sudėkite sviestą ir kepkite dar 2 minutes. Kepimo metu palaistykite ištirpusiu sviestu. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-3 minutes. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti..

Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su aliejumi. Įdėkite šaukštą sviesto, pipirus ir kepkite dar kelias minutes. Supilkite brendį, sojos padažą ir kepkite dar kelias minutes. Į keptuvę, kurioje kepė antrekotai, įpilkite 0,5 stiklinės vandens ir užvirkite. Skystį supilkite į padažą. Pavirkite kelias minutes. Supilkite grietinėlę ir užvirkite. Įmaišykite likusį šaukštą sviesto.

Daržoves kepiau orkaitėje. Sudėjau į dubenį, įpyliau šiek tiek aliejaus, prieskoninės druskos, permaišiau ir viskas.

Jums taip pat gali būti įdomus jautienos antrekoto su šparagais receptas.

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Martyna
    2013-11-15 at 20:40

    Kažkada galvojau, kad antrekotas tai tas pats, kas steikas

  • Reply
    Laura
    2013-11-19 at 11:40

    Martyna, steikas iš anglų kalbos išvertus yra kepsnys, tai iš dalies tu teisi 🙂

  • Leave a Reply