Kruopos ir grūdai/ Mėsa/ Vaisiai ir uogos

Jautienos troškinys su grikiais ir figomis

Jautienos troškinys su grikiais ir figomis - bulviukose.lt

Jautienos troškinys su grikiais ir figomis – tai subtilus minkštos jautienos, sultingų figų ir skrudintų grikų derinys. 

Jautienos troškinys su grikiais ir figomis:

  • apie 2 kg jautienos troškinimui (naudojau mentę)
  • 3 svogūnai
  • 4 skiltelės česnako
  • 0,5 saliero gumbo
  • 2 morkos
  • Aliejaus kepimui
  • 8 džiovintos figos
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Žiupsnis džiovintų čiobrelių ir raudonėlių
  • 2 stiklinės brinkintų grikių (užpilkite grikius vandeniu ir palikite per naktį)
  • 2 šaukštai smulkintų petražolių.

Gaminimo eiga:

Figas užpilkite vandeniu, kad apsemtų, ir palaikykite kelias valandas.

Mėsą supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su aliejumi.

Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su aliejumi, baigiant kepti sudėkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles.

Saliero gumbą ir morkas supjaustykite kubeliais ir taip pat pakepinkite su aliejumi.

Į puodą sudėkite mėsą, daržoves, pasmulkintas figas, druską, pipirus, žoleles. Užpilkite nuo figų likusiu vandeniu ir troškinkite ant silpnos ugnies 1,5-2 valandas arba, kol mėsa suminkštės. Man su greitpuodžiu užtruko 30 minučių. Sudėkite grikius ir maišydami pavirkite dar apie 10 minučių. Sudėkite petražoles.

Jums taip pat gali patikti jautienos kulninės ir perlinių kruopų troškinio receptas.

2 Comments

  • Reply
    Odeta
    2013-11-19 at 18:31

    Kvepia labai naminiai ir sočiai:)

  • Reply
    Laura
    2013-11-19 at 19:05

    Troškinys šiaip lengvutis 😉

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI