Salotos su ožkos sūriu, cukinija, žirneliais ir vasara kvepiančiu saldžiarūgščiu serbentų padažu.
Salotoms reikės:
- 2 saujelių salotų
- Saujelės gražgarsčių
- 8 griežinėlių jaunos cukinijos (2 porcijoms)
- Lydyto sviesto kepimui
- Prieskoninės druskos
- 1 saujelės lukštentų žirnelių
- 8 griežinėlių ožkos sūrio (2 porcijoms)
- 1 šaukšto raudonėlio lapelių
Padažui:
- 1/2 stiklinės raudonųjų serbentų
- 1 šaukštelio medaus
- 7 šaukštų alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Padažui išvardintus produktus sutrinkite smulkintuvu.
Cukinijų griežinėlius trumpai apkepkite įkaitintoje keptuvėje su lydytu sviestu iš abiejų pusių. Pagardinkite prieskonine druska.
Ožkos sūrio griežinėlius trumpai apkepkite iš abiejų pusių keptuvėje. Kad sūris neliptų prie keptuvės, galite į ją įtiesti kepimo popierių.
Sudėkite į lėkštes salotas, gražgarstes, keptas cukinijas, žirnelius, ožkos sūrį. Apliekite salotas padažu, apibarstykite raudonėlių lapeliais.
Salotos su ožkos sūriu papuoš šventinį stalą ir nustebins svečius.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti
Komentarų nėra