Vėgėlė užkepta bulvių koše – tobulas derinys. Vėgėlė labai skani žuvis, jos mėsa stangri, salstelėjusi, tinka su įvairiomis daržovėmis. Jos galima nusipirkti tik sezono metu – žiemą.
Vėgėlė užkepta bulvių koše:
- 250 g vėgėlės filė be odos (galima pakeist kitokia žuvimi)
- miltų
- Saulėgrąžų aliejaus
- Žiupsnelio džiovintų saliero lapelių (galite pakeist kitokiom mėgiamom žolelėm)
- 1 didelio kubeliais pjaustyto svogūnos
- ~70 g grietinės
- 500 g bulvių
- Gabaliuko sviesto
- Šlakelio pieno
- 1 kiaušinio
- Mažo žiupsnelyčio malto muškato riešuto
- Šaukštelio džiovintų petražolių lapelių (galite pakeist kitokiom mėgiamom žolelėm)
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Žuvies file supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, pabarstykite druska, pipirais, apvoliokite miltuose ir iškepkite. Svogūną taip pat apkepkite su aliejumi.
Į kepimui skirtą indą sudėkite keptą žuvį, pabarstykite džiovintais salierų lapeliais, sudėkite keptus svogūnus ir grietinę. Gražiai užlyginkite.
Bulves išvirkite, nusunkite ir sugrūskite. Įpilkite šlakelį karšto pieno, įdėkite sviesto, muškato, džiovintų petražolių lapelių ir išmaišykite. Kai truputį pravės įmaišykite plaktą kiaušinį.
Taip paruoštą bulvių košę sudėkite ant žuvies, išlyginkite. Kepkite iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
3 Comments
aguonele
2010-12-08 at 20:54Labai graziai bulviu kosike uzdejus ♥
Toki esu kepus ir as… ne tik su zuvimi… man irgi pasaka toks maistas 🙂
Laura
2010-12-08 at 21:51Ačiū 😉
Eglė
2010-12-09 at 03:57Nors dar tik 6 ryto, mielai pasivaišinčiau kasneliu šio užkepo.
Skamba labai gardžiai.