Velykiniai zuikučiai kai kam ir pelytės 🙂 Jūsų Velykų stalą padarys žaismingą ir linksmą. Ir vaikams patiks 🙂
Velykiniai zuikučiai:
- Skrebučių
- Kietai virto kiaušinio puselių
- Pakepintų migdolų plokštelių ausytėms
- Gvazdikėlių nosytėms
- Juodųjų pipirų grūdelių akytėms
- Poro juostelių ūsams
- Sviesto arba majonezo
- Žolelių
Gaminimo eiga:
Ant skrebučio užtepkite sviesto arba majonezo, pabarstykite žolelėmis. Kiaušinių puselėms įstatykite gvazdikėlių nosytes, judųjų pipirų akytes, migdolų plokštelių ausytes. Iš poro išpjaukite juosteles ir sudėkite ūsus. Uždėkite zuikius ant skrebučių.
Jei trūksta idėjų Velykų stalui, apsilankykite specialiai sukurtame Velykinių patiekalų ir receptų archyve. Jame rasite užkandžių iš mėsos bei žuvies, salotų, nesaldžių kepinių ir duonų, karštųjų mėsos, žuvies, vegetariškų patiekalų, padažų, pyragų, desertų receptų.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
10 Comments
Dalia
2012-03-19 at 16:36Jaukiai simpatiški… 🙂
Odeta
2012-03-19 at 17:26Ir iš kur tiek kantrybės ir smulkumo? Ir dar visi kaip vienas:) Labai labai gražu:)
Vilma
2012-03-19 at 18:26Labai smagi idėja 😉
oditele
2012-03-19 at 19:01zuikiukai – peliukai :)) labai simpatiški :))
aguonele
2012-03-19 at 19:13Kokie dailūs ♥
Laura
2012-03-19 at 19:16Dėkui visoms 🙂
Odeta…tą labiausiai ir moku daryti…krapštytis. Galva taip geriausiai pailsi 😉
Odeta
2012-03-21 at 20:20Ne į temą, bet gal žinai kokį receptuką, krevečių ilgesniam išlaikymui. Mano mylima praduotuvė „Katino dienos” Vilniuje nori pradėti prekiauti įvairių rūšių krevetėmis, ne tik šviežiomis, bet ir ruošiniais ir ieško įdomių receptų. Jie labai mieli žmonės, pradėję nuo 0, bet iš didelės idėjos. Žinau, kad gamini nerealius receptukus, gal ką gali pasiūlyti…svarbu kuo ilgesnis išlaikymas:)) (Jie labai stengiasi)
Laura
2012-03-22 at 12:53Didžiausias natūralus konservantas aišku yra druska. Papildomai laiko galiojimui galėtų pridėti česnakas, imbieras, aštrūs pipirai, citrinos sultys ar svogūnas, vienu žodžiu viskas kas veikia dezinfekuojančiai. Ir šiuo atveju svarbiausia temperatūra tarp 0 ir +1….vienu žodžiu reiktų rasti pusiausvyrą, kad temperatūra būtų kuo žemesnė, bet kad produktas neužšaltų. O dėl recepto, tai tegul padaro marinatą iš aliejaus, druskos, vieno iš dezinfekuojančio (pavadinkim taip) produkto ir kokių žolelių…sojos padažo ir t.t. ir pan…fantazijos reikalas 😉
Violeta
2012-06-22 at 14:50Man labiau primena peliukus, labai mieli 🙂
Laura
2012-06-22 at 16:25Violeta, svarbu patinka 😉