Veršienos širdies tartaras – nuostabus, lengvas užkandis. Širdis yra toks pat raumuo kaip ir išpjova ar nugarinė, tad nebijokite eksperimentuoti 🙂
Veršienos širdies tartaras:
- 1 nedidelės veršio širdies
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštų smulkiai pjaustyto mėlyno svogūno
- 1 šaukšto smulkintų kaparėlio
- 2 cm smulkiai pjaustyto čili pipiro
- 0,5 šaukšto smulkintų petražolių
- 0,5 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 nedidelio avokado
- Šlakelio citrinos sulčių
Taip pat reikės:
- Baltos duonos skrebučiams
- Alyvuogių aliejaus
- Kiaušinių trynių
Gaminimo eiga:
Nupjaustykite nuo veršio širdies paviršaus visus riebalus, gysleles ir raumenį dengiančią plėvelę. Turi likti švarus raumuo. Širdį perpjaukite pusiau. Išpjaukite vidinėje širdies raumens pusėje visas gyslas, nupjaustykite raumenį dengiančias plėves. Nuvalytą širdies raumenį supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite su aliejumi, kakarėliais, čili pipiru, petražolėmis, citrinos žievele, druska ir pipirais.
Avokadą supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite su šlakeliu citrinos sulčių.
Baltą duoną supjaustykite riekelėmis, apšlakstykite aliejumi ir apskrudinkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje.
Kulinarinio žiedo pagalba dėkite apatinį sluoksnį avokado, paspauskite jį šaukštu. Ant viršaus sudėkite veršienos širdies masę, paspauskite ją šaukštų. Suformuokite viduryje duobutę ir įleiskite į ją kiaušinio trynį. Nuimkite konditerinį žiedą. Papuoškite veršienos širdies tartar‘ą petražolių lapeliais.
Veršienos širdies tartaras patiekiamas su skrebučiais.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Daugiau patiekalų iš subproduktų.
Komentarų nėra