Daržovės/ Mėsa/ Subproduktai

Jaučio uodegų troškinys su moliūgų blyneliais

Moliūgų blyneliai

Jaučio uodegų troškinys su pikantiškais moliūgų blyneliais. Sotus ir žiemiškas patiekalas.

Jaučio uodegų troškinys:

  • 1 kg sukapotų jaučio uodegų
  • 2 smulkiai pjaustytų svogūnų
  • Riebalų kepimui
  • ½ l mėgiamo alaus
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 2 storais griežinėliais pjaustytų morkų
  • 1 storais griežinėliais pjaustyto vidutinio pastarnoko (didesnius griežinėlius pasmulkinkite)
  • ¼ stambiais kubeliais pjaustyto saliero gumbo
  • 4 griežinėliais pjaustytų česnako skiltelių
  • ½ smulkinto čili pipiro
  • 6 smulkintų šalavijo lapų
  • 2 šaukštų smulkintų petražolių lapelių

Moliūgų blyneliams reikės:

  • 500 g smulkia (sūrio) tarka tarkuoto moliūgo
  • 3 kiaušinių
  • 60 g smulkinto vytinto kiaulienos kumpio (geriausia pirkti jau pjaustytą plonais griežinėliais ir tada dar pasmulkinti)
  • 1 a.š. džiovinto raudonėlio
  • 1 a.š. džiovinti baziliko
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • ½ citrinos žievelės
  • 2 šaukštų tapijokos miltų
  • 2 šaukštų kokosų miltų (tapijokos ir kokosų miltus galite keisti 3-4 šaukštais kvietinių miltų)
  • Riebalų kepimui

Keptuvėje įkaitinkite riebalus ir apkepkite jaučio uodegų gabaliukus. Puode, kuriame troškinsite, apkepkite svogūnus. Sudėkite apkeptas uodegas į puodą su svogūnais, supilkite alų, pagardinkite druska, pipirais, uždenkite ir troškinkite ant mažiausios kaitros 3 valandas. Troškinau greitpuodyje, užtruko 1,5 valandos.

Morkas, pastarnokus, česnakus, čili pipirus pakepinkite keptuvėje su riebalais. Į puodą su išsitroškinusia mėsa sudėkite kepintas daržoves, šalavijus, pagardinkite druska, pipirais ir troškinkite dar 20 – 30 minučių. Pabaigus troškinti, įmaišykite petražoles.

Blyneliams sumaišykite išvardintus produktus ir iškepkite juos keptuvėje.

Patiekite jaučio uodegų troškinį su moliūgų blyneliais.

Jei norite lengviau, jaučio uodegų troškinys gali būti patiekiamas su raugintomis arba marinuotomis daržovėmis.

Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Daugiau patiekalų su subproduktais.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI