Virta piene triušiena – labai švelnus triušienos paruošimas būdas. Tuo pačiu pasigamins ir aromatingas padažas.
Reikės:
- 6 triušio priekinių kumpelių
- 2 šaukštų lydyto sviesto kepimui
- 1 svogūno
- 1 šakelės rozmarino
- Kvietinių miltų
- 2 ir 1/4 stiklinės pieno
- 1 šaukšto pankolių sėklų
- 1 šaukštelio kukurūzų krakmolo
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Kukurūzų košei reikės:
- 0,5 stiklinės kukurūzų kruopų
- 2,5 stiklinių vandens
- 2 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
- 1 šaukšto sviesto
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite keptuvėje vieną šaukštą sviesto. Apvoliokite triušienos kumpelius miltuose ir gražiai apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių.
Į puodą, kuriame troškinsite, sudėkite likusį sviestą, suberkite kubeliais pjaustytą svogūną, įdėkite rozmarino šakelę ir kepkite, kol svogūnai taps skaidrūs. Tada į puodą sudėkite apkeptus triušienos kumpelius, supilkite sviestą, kuriame jie kepė, užpilkite pienu, pagardinkite druska, pipirais ir virkite uždengę ant silpnos kaitros 30 minučių. Supilkite pankolio sėklas ir virkite dar 30 minučių.
Kukurūzų krakmolą sumaišykite su vienu šaukštu vandens ir įmaišykite į troškinį.
Košei į verdantį pasūdytą vandenį supilkite kruopas. Virkite vis pamaišydami, kol kruopos išvirs. Baigiant virti, sudėkite sviestą, sūrį. Košę gerai išmaišykite.
Virta piene triušiena patiekiama su kukurūzų koše. Bulvių košė taip pat puikiai tiks.
Šaltinis: knyga „The Silver Spoon”
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti
Komentarų nėra