Virtiniai su žąsienos įdaru – puikus būdas sunaudoti keptos žąsies likučius. Taip pat tinka antiena, kalakutiena, vištiena 🙂
Tešlai reikės:
- 3 kiaušinių
- 300 g miltų
- Žiupsnelio druskos
Įdarui reikės:
- 150 g keptos žąsienos mėsos
- 1 šaukšto džiūvėsėlių
- 1/4 stiklinės grietinėlės
- 1 kiaušinio
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
- 0,5 sprindžio poro
- 1 aitriosios paprikos
- 30 g kietojo sūrio
- Lydyto sviesto kepimui
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Padažui reikės:
- 4 šaukštų sviesto
- 1 šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės
- Druskos
Taip pat reikės:
- 3 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
- 3 šaukštų smulkintų svogūnų laiškų
Gaminimo eiga:
Užminkykite virtiniams tešlą ir įvynioję į maistinę plėvelę, padėkite valandai į šaldytuvą, kad subręstų.
Įdarui žąsieną susmulkinkite. Porą ir papriką supjaustykite kubeliais ir švelniai pakepinkite su sviestu. Sumaišykite mėsą su kepintomis daržovėmis, džiūvesėliais, grietinėle, kiaušiniu, petražolėmis, tarkuotu sūriu. Pagardinkite druska ir pipirais.
Iškočiokite tešlą, dėkite ant jos įdaro ir formuokite mėgiamos formos virtinius.
Padažui sviestą ištirpinkite, sudėkite apelsino žieveles, pagardinkite druska.
Virtiniai su žąsienos įdaru patiekiami su padažu, sūriu ir svogūnų laiškais.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra