Vištiena virta piene pagal Jamie Oliver – paprasta ir skanu, kaip ir dauguma šio anglų kulinarinės žvaigždės receptų.
Vištiena virta piene:
- 3 vištienos ketvirčių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Aliejaus ir sviesto kepimui
- 80 g sviesto
- 0,5 cinamono lazdelės
- 1 saujelės šviežių šalavijo lapelių arba žiupsnio džiovintų
- 1,5 citrinos žievelės
- 7 česnako skiltelių su odelėmis
- 2 stiklinių pieno
Gaminimo eiga:
Į kepimo formą su dangčių sudėkite česnakus, šalavijus, citrinos žievelę, cinamono lazdelę.
Vištienos ketvirčius padalinkite į dvi dalis (blauzdeles ir kumpelius), dėkite į aliejaus ir sviesto mišinį keptuvėje ir gražiai apkepkite iš abiejų pusių. Kepimo metu pagardinkite druska ir pipirais.
Išpilkite iš keptuvės riebalus. Ant dugno liks skanūs skrudėsiukai. Supilkite pieną ir mentele braukiant per ketuvės dugną, kad atsikabintų skrudėsiukai – užvirkite.
Sudėkite apkeptus vištienos ketvirčius į kepimo formą, užpilkite pienu.
Kepkite iki 180 C įkaitinoje orkaitėje apie valandą laiko. Kas 20 minučių išimkite kepimo formą, atsidarykite ir apšlakstykite vištieną kepimo sunka.
Patiekite su bulvių koše arba salotomis.
Norėdami sužinoti daugiau apie mane ir mano gaminamą maistą apsilankykite bulviukose.lt Instagram puslapyje.
Komentarų nėra