Daržovių receptai/ Aukso fondas/ Mėsos patiekalų receptai/ Subproduktų receptai

Vištienos kepenėlių troškinys su moliūgų virtinukais

Kepenėlių receptas

Vištienos kepenėlių troškinys pagardintas Madeira su kvapniais, minkštais, šiek tiek salstelėjusiais moliūginiais virtinukais sušildys ne tik kūną, bet ir sielą. Jis tiks tiek šeimos vakarienei, tiek ypatingesnei progai, kai norite sužavėti artimuosius išskirtiniu, tačiau nesudėtingu patiekalu. 

Vištienos kepenėlių troškinys. Reikės:

  • 500 g vištienos kepenėlių
  • Riebalų kepimui. Tinka paukštienos, kiaulienos taukai, aliejus arba lydytas sviestas.
  • Gabaliuko 82 % sviesto
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 2 skiltelių česnako
  • Žiupsnio džiovinto šalavijo arba kelių lapelių šviežio
  • Šlakelio sausos Madeiros. Taip pat tinka brendis.
  • 200 ml 35% grietinėlės

Moliūgų virtinukams reikės:

  • 200 g keptų moliūgų tyrės
  • 1 kiaušinio
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
  • 30 g tarkuoto kietojo sūrio
  • Apie 200 g viso grūdo speltos miltų. Taip pat tinka kvietiniai rupūs arba paprasti miltai

Taip pat reikės:

Gaminimo eiga:

Vištienos kepenėles nuplaukite, pašalinkite jungiamuosius audinius ir nusausinkite. Įkaitinkite pasirinktus riebalus keptuvėje, sudėkite kepenėles ir kepkite ant vidutinės kaitros, kol jos lengvai apskrus iš abiejų pusių. Svarbu neperkepti, kad kepenėlės liktų minkštos. Pagardinkite druska, pipirais. Sudėkite smulkiai pjaustytą česnaką ir šalaviją, trumpai pakepinkite, kad atsiskleistų aromatas. Įpilkite šlakelį Madeiros arba brendžio, leiskite alkoholiui išgaruoti. Į keptuvę įdėkite gabaliuką sviesto, palaukite, kol jis ištirps, ir supilkite grietinėlę. Patroškinkite ant silpnos kaitros dar kelias minutes.

Paruoškite moliūgų virtinukus. Kepto moliūgo tyrę sumaišykite su kiaušiniu, žiupsneliu druskos, muskato riešuto ir tarkuotu kietuoju sūriu. Po truputį įmaišykite miltus, kol susiformuos minkšta, bet ne lipni tešla. Ant lengvai miltuoto paviršiaus suformuokite iš tešlos nestorą volelį, supjaustykite nedideliais gabalėliais. Virtinukus dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Kai jie iškils į paviršių, pavirkite 2 – 3 minutes. Virtinukus išgriebkite ir vandens ir sudėkite į kepenėlių troškinį, gerai išmaišykite. Troškinį dar trumpai pakaitinkite, kad užvirtų. Prieš patiekiant užbarstykite tarkuoto sūrio arba anties trynio. Papuoškite šalavijų lapeliais.

Norėdami sužinoti daugiau apie mane ir mano gaminamą maistą apsilankykite bulviukose.lt Instagram puslapyje.

Vištos kepenėlių troškinys su virtinukais
Vištienos kepenėlių troškinys receptas
Vištienos kepenėlės

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI