Vištienos kepenėlių troškinys pagardintas Madeira su kvapniais, minkštais, šiek tiek salstelėjusiais moliūginiais virtinukais sušildys ne tik kūną, bet ir sielą. Jis tiks tiek šeimos vakarienei, tiek ypatingesnei progai, kai norite sužavėti artimuosius išskirtiniu, tačiau nesudėtingu patiekalu.
Vištienos kepenėlių troškinys. Reikės:
- 500 g vištienos kepenėlių
- Riebalų kepimui. Tinka paukštienos, kiaulienos taukai, aliejus arba lydytas sviestas.
- Gabaliuko 82 % sviesto
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 2 skiltelių česnako
- Žiupsnio džiovinto šalavijo arba kelių lapelių šviežio
- Šlakelio sausos Madeiros. Taip pat tinka brendis.
- 200 ml 35% grietinėlės
Moliūgų virtinukams reikės:
- 200 g keptų moliūgų tyrės
- 1 kiaušinio
- Žiupsnelio druskos
- Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
- 30 g tarkuoto kietojo sūrio
- Apie 200 g viso grūdo speltos miltų. Taip pat tinka kvietiniai rupūs arba paprasti miltai
Taip pat reikės:
- 30 g tarkuoto kietojo sūrio pabarstyti ant troškinio prieš patiekiant. Aš naudojau sūdyta anties trynį.
Gaminimo eiga:
Vištienos kepenėles nuplaukite, pašalinkite jungiamuosius audinius ir nusausinkite. Įkaitinkite pasirinktus riebalus keptuvėje, sudėkite kepenėles ir kepkite ant vidutinės kaitros, kol jos lengvai apskrus iš abiejų pusių. Svarbu neperkepti, kad kepenėlės liktų minkštos. Pagardinkite druska, pipirais. Sudėkite smulkiai pjaustytą česnaką ir šalaviją, trumpai pakepinkite, kad atsiskleistų aromatas. Įpilkite šlakelį Madeiros arba brendžio, leiskite alkoholiui išgaruoti. Į keptuvę įdėkite gabaliuką sviesto, palaukite, kol jis ištirps, ir supilkite grietinėlę. Patroškinkite ant silpnos kaitros dar kelias minutes.
Paruoškite moliūgų virtinukus. Kepto moliūgo tyrę sumaišykite su kiaušiniu, žiupsneliu druskos, muskato riešuto ir tarkuotu kietuoju sūriu. Po truputį įmaišykite miltus, kol susiformuos minkšta, bet ne lipni tešla. Ant lengvai miltuoto paviršiaus suformuokite iš tešlos nestorą volelį, supjaustykite nedideliais gabalėliais. Virtinukus dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Kai jie iškils į paviršių, pavirkite 2 – 3 minutes. Virtinukus išgriebkite ir vandens ir sudėkite į kepenėlių troškinį, gerai išmaišykite. Troškinį dar trumpai pakaitinkite, kad užvirtų. Prieš patiekiant užbarstykite tarkuoto sūrio arba anties trynio. Papuoškite šalavijų lapeliais.
Norėdami sužinoti daugiau apie mane ir mano gaminamą maistą apsilankykite bulviukose.lt Instagram puslapyje.
Komentarų nėra