Vištų kepenėlės su svogūnais. Klasikinis kepenėlių paruošimo būdas.
Vištų kepenėlės su svogūnais:
- 1 kg vištų kepenėlių
- 4 svogūnų
- Aliejaus kepimui
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 3 skiltelių smulkinto česnako
- Džiovinto mairūno
- Maltų kalendros grūdelių
- Malto muškato riešuto
- Saldžiosios paprikos miltelių
- Maltų lauro lapų
Gaminimo eiga:
Nuo kepenėlių pašalinkite gyslas, plėves. Nuplaukite, užpilkite vandeniu arba pienu ir pamirkykite kelias valandas. Perplaukite. Pamarinuokite su išvardintais prieskoniais per naktį.
Svogūną supjaustykite plunksnelėmis arba pusžiedžiais ir pakepinkite su aliejumi. Kepkite ant vidutinės kaitros kol svogūnai taps skaidrūs. Jei juos dar pakaramelizuotumėte su šaukšteliu medaus, iš viso būtų puiku. Į jau suminkštėjusius svogūnus įdėkite šaukštelį medaus ir ant silpnos kaitros kepkite dar apie 20 minučių vis pamaišydami. Pagardinkite juos druska ir pipirais.
Kepenėles iškepkite su saulėgrąžų aliejumi. Prieš kepant keptuvę gerai įkaitinkite. Stenkitės į keptuvę pridėti nedaug kepenėlių, kad jos gražiai apskrustų. Jei kepenėlių bus per daug, jos atvėsins keptuvę ir pradės troškintis, o mums to nereikia. Neperkepkite. Kepenėlės pjūvio vietoje turi būti būti dar rausvos.
Sumaišykite kepintus svogūnus ir keptomis kepenėlėmis. Taip paruoštos kepenėlės as mus mėgiamos valgyti ūkiškai – su duona, majonezu ir troškintomis ar marinuotomis daržovėmis. Pabandykite šį pikantišką receptą – kepenėles su ikrais. Derinys jus maloniai nustebins 🙂
Komentarų nėra