Vytinta kiaulienos nugarinė pagaminta namuose neprilygs pirktinei. Rekomenduoju mėsą vytinimui pirkti aukščiausios kokybes ir iš patikimo pardavėjo.
Vytinta kiaulienos nugarinė:
- 700 g kiaulienos nugarinės
- Druskos (1 kg mėsos imkite 35 g druskos)
- 1 šaukštelio šviežiai maltų pipirų (be pipirų galite dėti mėgiamų prieskonių)
- 1 šaukšto šviežių čiobrelio lapelių (žoleles galite keisti į savo mėgiamas)
- 1 šaukšto šviežių mairūno lapelių
- Česnako pagal skonį (arba česnako miltelių)
- 40 ml degtinės (galite naudoti ir kitokį stiprųjį alkoholį, tinka: degtinė, viskis, brendis, tekila, nesaldžios trauktinės)
- 1 šaukšto saldžiosios paprikos miltelių (galite keisti citrinos, apelsino žievele arba visai nedėti)
Gaminimo eiga:
Nupjaustykite nuo nugarinės visus riebaliukus, plėveles ir gysleles. Inde, kuriame sūdysite nugarinę sumaišykite druską, pipirus, smulkintas česnako skilteles, žoleles ir degtinę. Įdėkite į indą nugarinę, apvoliokite sūdymo mišiniu ir laikykite uždengę šaldytuve 3 paras kiekvieną dieną pavartant vieną – du kartus.
Pasisūdžiusią nugarinę išimkite iš sūdymo mišinio, labai gerai nusausinkite ir įtrinkite saldžiosios paprikos milteliais. Pakabinkite šiltoje vėdinamoje vietoje (pvz.: virš gartraukio) ir vytinkite 7 – 10 dienų. Stebėkite, kad nugarinė apvystų, bet ne visiškai sukietėtų.
Išsivytinusią nugarinę geriausia laikyti šaldytuve suvaakumuotą. Jei neturite vaakumatoriaus, suvyniokite į kepimo popierių arba popierinį rankšluostį. Suvaakumuota gali stovėti apie 3 mėnesiu, o gal net ilgiau. Pas mane neužsistovi, nes suvalgom ?
Mėsą rekomenduoju vytinti vėlų rudenį, žiemą ir ankstyvą pavasarį. Vasarą per šilta.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.Kiaulienos nugarinė paruoša vytinimui:Išsivytinusi kiaulienos nugarinė:
2 Comments
Arunas
2019-08-26 at 14:27O cukraus tikrai nereikia dėti?
Laura
2019-08-26 at 15:46Sveiki, tikrai nereikia.