Mėsa

Vytinta kiaulienos nugarinė su česnakais ir degtine

Vytinta kiaulienos nugarinė su česnakais ir degtine - bulviukose.lt

Vytinta kiaulienos nugarinė pagaminta namuose neprilygs pirktinei. Rekomenduoju mėsą vytinimui pirkti aukščiausios kokybes ir iš patikimo pardavėjo.

Vytinta kiaulienos nugarinė:

  • 700 g kiaulienos nugarinės
  • Druskos (1 kg mėsos imkite 35 g druskos)
  • 1 šaukštelio šviežiai maltų pipirų (be pipirų galite dėti mėgiamų prieskonių)
  • 1 šaukšto šviežių čiobrelio lapelių (žoleles galite keisti į savo mėgiamas)
  • 1 šaukšto šviežių mairūno lapelių
  • Česnako pagal skonį (arba česnako miltelių)
  • 40 ml degtinės (galite naudoti ir kitokį stiprųjį alkoholį, tinka: degtinė, viskis, brendis, tekila, nesaldžios trauktinės)
  • 1 šaukšto saldžiosios paprikos miltelių (galite keisti citrinos, apelsino žievele arba visai nedėti)

Gaminimo eiga:

Nupjaustykite nuo nugarinės visus riebaliukus, plėveles ir gysleles. Inde, kuriame sūdysite nugarinę sumaišykite druską, pipirus, smulkintas česnako skilteles, žoleles ir degtinę. Įdėkite į indą nugarinę, apvoliokite sūdymo mišiniu ir laikykite uždengę šaldytuve 3 paras kiekvieną dieną pavartant vieną – du kartus.

Pasisūdžiusią nugarinę išimkite iš sūdymo mišinio, labai gerai nusausinkite ir įtrinkite saldžiosios paprikos milteliais. Pakabinkite šiltoje vėdinamoje vietoje (pvz.: virš gartraukio) ir vytinkite 7 – 10 dienų. Stebėkite, kad nugarinė apvystų, bet ne visiškai sukietėtų.

Išsivytinusią nugarinę geriausia laikyti šaldytuve suvaakumuotą. Jei neturite vaakumatoriaus, suvyniokite į kepimo popierių arba popierinį rankšluostį. Suvaakumuota gali stovėti apie 3 mėnesiu, o gal net ilgiau. Pas mane neužsistovi, nes suvalgom 🙂

Mėsą rekomenduoju vytinti vėlų rudenį, žiemą ir ankstyvą pavasarį. Vasarą per šilta.

Sekite bulviukose.lt Instagrame.Vytinta kiaulienos nugarinė su česnakais ir degtine - bulviukose.ltKiaulienos nugarinė paruoša vytinimui:Vytinta kiaulienos nugarinė su česnakais ir degtine - bulviukose.ltIšsivytinusi kiaulienos nugarinė:Vytinta kiaulienos nugarinė su česnakais ir degtine - bulviukose.lt

2 Comments

  • Reply
    Arunas
    2019-08-26 at 14:27

    O cukraus tikrai nereikia dėti?

  • Reply
    Laura
    2019-08-26 at 15:46

    Sveiki, tikrai nereikia.

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI