Žaliuokės su grietine ir svogūnais – senas lietuviškas tradicinis užkandis.
Žalsvasis baltikas, žaliuokė, zelionka – baltikinių šeimos, baltikų genties grybų rūšis. Kepurėlė, lakšteliai ir kotas geltoni, sieros spalvos, auga ir vėlai rudenį. Žaliuokės yra puikiai vertinami grybai, priskiriami antrai kategorijai. Paplitusios visoje Lietuvoje. Tinka rauginimui.
Žaliuokės su grietine ir svogūnais:
- Žaliuokių (mes jas vadinam zelionkom)
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Grietinės
- Smulkiai pjaustyto svogūno
Gaminimo eiga:
Žaliuokes nuplaukite, pasmulkinkite, sudėkite į puodą, įpilkite šlakelį vandens ir virkite maišydami kol išsiskirs iš jų sultys. Įdėkite druskos ir pavirkite kol dalis skysčio nugaruos.
Grybus atvėsinkite ir sumaišykite su grietine, svogūnu ir juodaisiais pipirais.
Valgykite su juoda duona arba karštomis bulvėmis. Skanu be galo 😉
Jums taip pat gali būti įdomu kaip rauginti grybus.
Komentarų nėra