Reikės:
- 1 stiklinės cukraus
- 1 ir 1/4 stiklinės moliūgų tyrės
- 1 šaukšto citrinos sulčių
Gaminimo eiga:
Moliūgų tyrę galite pasigaminti keliais būdais:
1. supjaustykite moliūgą gabaliukais, išimkite sėklas, dėkite odele į viršų į skardelę, įpilkite šlakelį vandens ir kepkite iki 170C įkaitintoje orkaitėje kol suminkštės. Paskui minkštimą nugremžkite ir sutrinkite smulkintuvu.
2. supjaustykite moliūgą gabaliukais, išimkite sėklas, nulupkite odelę, dėkite į skardelę, įpilkite šlakelį vandens, uždenkite folija ir kepkite iki 170C įkaitintoje orkaitėje kol suminkštės. Minkštimą sutrinkite smulkintuvu.
3. supjaustykite moliūgą gabaliukais, išimkite sėklas, nulupkite odelę ir pagarinkite garų puode kol suminkštės. Minkštimą sutrinkite smulkintuvu.
4. supjaustykite moliūgą gabaliukais, išimkite sėklas, nulupkite odelę ir išvirkite puode su nedideliu vandens kiekiu.
Cukrų sumaišykite su 1/3 stiklinės vandens, užkaiskite ir maišydami virkite kol cukrus karamelizuosis arba įgaus gintaro spalvą.
Puodą su karamele nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite moliūgo tyrę ir citrinos sultis.
Masę pavirkite ant silpnos ugnies ~5 minutes. Supilstykite į sterilius stiklainius ir užsukite.
P.S. Fanstastiškas. Ypač skanu su sūriais. Ir su keptais obuoliais ir plakta grietinėle 😉
(Šaltinis: Forelle)
2 Comments
Forelle
2012-10-23 at 16:45Su kokiais sūriais bandei? Aš tik su varškės valgiau.
Laura
2012-10-23 at 19:46Aš irgi su varškės, bet jau žinau, kad su Brie ir su sūriu su mėlynuoju pelėsiu labai tiktų…ypač gorgonzola.